Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ivo Lakučs: Štromberga ceturtā vieta jānovērtē un jāizvērtē

Atkāpšanās uz 4.vietu pasaulē olimpiskajam čempionam Mārim Štrombergam un viņa trenerim Ivo Lakučam atstājusi nepiepildītu cerību pēcgaršu. "Laba pieredze un sajūtas, ar kurām jātiek galā, lai bruģētu ceļu uz jauniem panākumiem," — tā I.Lakučs raksturo noskaņojumu pēc sezonas galvenā starptautiskā starta. Abi jau atgriezušies Amerikā, kur nedēļas nogalē Mārim paredzēts starts NBL sacīkšu seriāla posmā.

Visvairāk kremt tas, ka braukšanas ātruma ziņā Štrombergs pārliecinoši bija pirmais puisis Adelaidas trasē. Diemžēl astotdaļfinālā un — pats nepatīkamākais — finālā pilnu ātrumu attīstīt neizdevās.

"Astotdaļfinālā neizdevās starts, un Austrālijas lielākais favorīts nobloķēja Māra braukšanas trajektoriju," sacensību nepatīkamākos mirkļus komentēja I.Lakučs. "Nācās sabremzēties, neizdevās uzlēkt otro divnieku, un visi, protams, aizbrauca garām! Viss bija pēc noteikumiem, mēs darītu tāpat, ja startā tiktu priekšā kādam favorītam. Tas ir BMX! Fināla startā Māris sasvērās uz vienu pusi, tāpēc nevarēja, kā nākas, uzmīt pirmos trīs tik ļoti svarīgos minienus. Tas izsita no ritma, un lēciens pār otro divnieku bija īsta stresa izpausme. Ja būtu izdarījis līdz galam, kas jādara, būtu iebraucis virāžā kā otrais un pēc tam nomedītu arī līderi. Māris taču bija par pussekundi ātrāks par citiem, un viņam vislabāk padevās trešā taisne, kur astotdaļfinālā aizgāja garām diviem, bet finālā — trim braucējiem..."

Iespējams, sava loma neveiksmē bija arī psiholoģiskajam faktoram, jo šoreiz Māra plecus spieda absolūtā favorīta nasta. "Iepriekš viņš ir bijis iekarotājs, tagad bija citas sajūtas. Tur arī ir vajadzīga pieredze, un pie stresa lietiņām jau esam sākuši strādāt. Nezinu, kā līdzjutējiem, bet mums trauksmes signāls nav ieslēgts. Ceturto vietu uztveram kā panākumu, kas ir jānovērtē un jāizvērtē."

Vērtējot Latvijas delegācijas startu, I.Lakučs atzīst, ka puiši, ieskaitot Štrombergu, neesot bijuši īsti gatavi Adelaidas trases starta kalnam. Tas bijis līdzīgs kā olimpiskajā trasē, bet zemāks, un otrā kalna nogāze bijusi lēzenāka. "Organisms atcerējās augstāko un slīpāko un automātiski pārstāja mīties, kā arī pārnesa svaru uz lauzienu, kurš šoreiz nebija tik stāvs. Sākumā neizdevās piešauties, un tas radīja krenķīti."

Lakučs gan kļūst netipiski pesimistisks, kad runa ievirzās par Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas cikla sākumu. "Sajūtas līdzīgi kā Latvijai ar Starptautisko Valūtas fondu... Iespējams, līdzjutēji sapratīs, kāpēc Londonā varētu nebūt neviena Latvijas sportista. Ja nu vienīgi ar īpašo ielūgumu olimpiskajam čempionam. Bet uz to, ka Londonā brauks trīs mūsējie, cerības līdzinās nullei..."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Atklāti Londonas olimpisko spēļu atlases kritēriji BMX riteņbraukšanā

aa

BMX

Latvijas sportisti pasaules čempionātā


Olimpiskā klase


M.Štrombergs elite 4.vieta

E.Treimanis elite 1/8

T.Skujiņš elite kvalif.

K.Konrāds elite kvalif.

R.Veide juniori 1/8

K.Lisovskis U-16 4.vieta

K.Vinters U-15 7.vieta

Krūzeru klase

T.Skujiņš elite priekšsacīkstes

E.Treimanis elite priekšsacīkstes

K.Lisovskis U-16 3.vieta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi