Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Izlūkos pretinieku nomentē: Briedis sestdien boksēs, gaidot karjeras nozīmīgāko cīņu

Divu līdz šim nepieveiktu bokseru cīņā Mairis Briedis sestdien Liverpūlē sacentīsies ar britu sportistu Saimonu Valiliju. Vakara gaitā turpat arī noskaidrosies Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempiona jostas otrajā smagajā svarā obligātā pretendenta Brieža pretinieks titula cīņā, kurai jānotiek līdz nākamā gada martam. Boksa vakara tiešraide Viasat Sport Baltic kanālā sāksies sestdien pulksten 21.25, kas ir arī aptuvenais Brieža cīņas sākuma laiks.

Briedis pavasarī pēc Rīgā izcīnītās uzvaras pār nigērieti Olanrevaju Durodolu kļuva par obligāto pretendentu uz WBC pasaules čempiona jostu, bet tās īpašnieks brits Tonijs Beljū izvēlējās izvairīties no tikšanās ar latvieti jau šoruden. Beljū dzimtajā Liverpūlē notiekošā boksa vakara centrālajā cīņā bokseris titulu aizstāvēs pret amerikāni Bīdžeju Floresu, bet šī dueļa uzvarētājam līdz martam ringā jātiekas ar Briedi. Boksa aprindās jau parādījušās ziņas, ka Beljū menedžeris lūko iespējas savam aizbilstamajam agrā pavasarī tikties ar Deividu Heju, lai vēlreiz izvairītos no cīņas ar Briedi, taču WBC prezidents Maurisio Suleimans apstiprinājis, ka latvietim jābūt Beljū un Floresa cīņas uzvarētāja nākamajam pretiniekam.

Lai starp cīņām nebūtu pārāk ilgas pauzes, sestdien ringā dosies arī Latvijas bokseris, turklāt viņš to darīs tieši Liverpūlē pret Beljū sparingpartneri Valiliju, kuru piemeklējuši sacensību rīkotāji. "Tas no britu puses ir viltīgs gājiens, jo viņš ir tikpat garš, cik Beljū. Iespējams, viņi grib analizēt, kā cīnīšos pret šādu bokseri," žurnālistiem pirms došanās uz Liverpūli stāstīja Briedis. Viņš gan uzsvēra, ka šobrīd par dueli ar Beljū vispār netiek domāts, lai sagatavotos pašreizējai cīņai. Tiesa, līdz pēdējam brīdim gatavošanās posmā paturēts prātā scenārijs, ka jācīnās tomēr pret Beljū, ja nu viņa konkurents Floress no cīņas atsakās. Tāpēc Briedis gatavojies divpadsmit raundu cīņai, lai gan pret Vailiju būs jāboksē līdz desmit raundiem.

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bokss

Mairis Briedis
Dzimis 1985. gada 13. janvārī Rīgā (Latvija)
Augums: 186 centimetri
Profesionālajā boksā kopš 2009. gada
Bilance: 20 cīņu, 20 uzvaru (17 ar nokautu)
Boxrec rangā: 2. vieta

Saimons Valilijs
Dzimis: 1985. gada 15. augustā Midlsbro (Lielbritānija)
Augums: 191 centimetrs
Profesionālajā boksā kopš 2013. gada
Bilance: 9 cīņas, 9 uzvaras (2 ar nokautu)
Boxrec rangā: 157. vieta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi