Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

IZM nav naudas prēmiju izmaksai Eiropas čempionēm pludmales volejbolā

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) nav naudas prēmiju piešķiršanai par Eiropas čempionēm nule kļuvušajām pludmales volejbolistēm Ingunai Minusai un Inesei Jursonei, bet par iespējamo prēmiju piešķiršanu vēl lems Nacionālā sporta padome.

Par to aģentūru BNS informēja IZM Komunikācijas nodaļa.

Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā un naudas balvas apmēru saskaņā ar Ministru kabineta (MK)noteikumiem piešķir no IZM apakšprogrammas "Balvas par izciliem sasniegumiem sportā", taču valsts budžeta izdevumu samazināšanas dēļ IZM līdzekļi tam nav paredzēti.

Tomēr IZM apkopos visus saņemtos sporta federāciju iesniegumus par naudas balvu piešķiršanu un iesniegs tos izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē, kas varētu lemt par iespējamajiem finansēšanas avotiem, lai 2009.gadā naudas balvas tomēr varētu piešķirt.

Ja naudas balvu izmaksai neradīs citus finansēšanas avotus, piemēram, no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, šīs naudas balvas 2009.gadā nepiešķirs, norādīja IZM.

Saskaņā ar MK noteikumiem, lai saņemtu naudas balvu, attiecīgajai sporta veida federācijai, šajā gadījumā Latvijas Volejbola federācijai, jāiesniedz IZM iesniegums, kuram jāpievieno MK noteikumos paredzētie dokumenti, kurus nodos izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē.

Apsveikumu abām sportistēm par izcīnīto titulu pirmdien nosūtījis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks"). Apsveikumā viņš paudis gandarījumu, ka pirmo reizi Latvijas pludmales volejbola vēsturē dāmu konkurencē ir izcīnīta pirmā godalgotā vieta Eiropas čempionātā.

"Ikkatras uzvaras priekšnoteikums ir skaidri noteikts mērķis, smags darbs un nepārtraukti treniņi. Novēlu, lai spēks un ticība sev jums palīdz sasniegt arvien jaunas uzvaras!" apsveikumā uzsvēris premjers.

Jau vēstīts, ka Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone sestdien Sočos, Krievijā, uzvarēja Eiropas čempionāta (EČ) finālposmā un kļuva par kontinenta čempionēm. Latvietes, kas bija izliktas ar devīto numuru, trīs setos ar 2:1 (21:18, 17:21, 17:15) finālā pārspēja Sāru Gelleri un Lauru Ludvigu no Vācijas, kas turnīrā bija izliktas ar otro numuru.

Uzvara Eiropas čempionātā ir nebijis panākums Latvijas dāmu pludmales volejbolam, gluži tāpat kā vīru konkurencē cits šīs sezonas sasniegums - iekļūšana pasaules kausa posma finālā, kas augusta vidū Kristiansandā, Norvēģijā, izdevās Aleksandram Samoilovam un Ruslanam Sorokinam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi