Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

IZM nedēļas laikā precīzi sadalīs finansējumu sporta federācijām un pasākumiem

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nedēļas laikā precīzi sadalīs sportam atvēlēto finansējumu šā gada budžetā, aģentūrai BNS apliecināja IZM Komunikācijas nodaļā.

Kopumā šā gada budžetā sportam atvēlēti 13,99 miljoni latu, savukārt Latvijas Nacionālā sporta padome finanšu ministra Einara Repšes ("Jaunais laiks") vadībā ceturtdien sēdē konceptuāli apstiprinājusi finansējuma sadalījumu trijās apakšprogrammās "Sporta būves", "Sporta federācijas un sporta pasākumi" un "Augstas klases sasniegumu sports".

Repše sēdē norādījis, ka pašreizējā ekonomiskajā situācijā ar vislielāko atbildību ir jāizturas pret jebkuriem izdevumiem no valsts budžeta. Vienlaikus viņš atzinis, ka jauniešu fiziskā sagatavotība nedrīkst palikt novārtā. Finanšu ministrs aicinājis IZM rūpīgi izvērtēt sadalīto finansējumu sportam, lai gada beigās nebūtu jāvēršas valdībā, pieprasot naudu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Līdz ar padomes akceptu IZM nedēļas laikā pieņems gala lēmumus par precīzām summām visās apakšprogrammās, sagatavos rīkojumus un slēgs līgumus ar sporta federācijām, sporta bāzēm un citiem valsts budžeta saņēmējiem sporta nozarē.

Saskaņā ar padomē lemto budžeta apakšprogrammā "Sporta būves" paredzēti 579 234 latu, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir par 37 tūkstošiem latu vairāk. Padome par prioritāti noteikusi finansējuma piešķiršanu tām valsts sporta bāzēm, kurām nav cits līdzfinansētājs. Atbalsts tiks sniegts arī pašvaldību un privātajām bāzēm, kā arī olimpiskajiem centriem un, līdzīgi kā aizvadītajā gadā, arī divām sporta federācijām sporta bāzu īrei.

Savukārt sporta federācijām un pasākumiem šogad atvēlēti 1,2 miljoni latu. Padome atbilstoši valdības lēmumam atbalstīja nepieciešamo līdzekļu novirzīšanu pērn likvidētajās valsts aģentūrās nodarbināto sporta treneru atalgojumam. Finansējums tiks piešķirts arī Eiropas čempionāta kamaniņu sportā un Eiropas čempionāta U-20 jaunietēm organizēšanai.

Apakšprogrammā "Augstas klases sasniegumu sports" budžetā paredzēti 3,67 miljoni latu. Šajā apakšprogrammā par prioritāti noteikta finansējuma piešķiršana Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Olimpiešu sociālā fonda programmām, kā arī boblseja un kamaniņu trases "Sigulda" starta estakādes būvniecibas saistību izpildei. Savukārt 630 tūkstoši latu paredzēti sporta spēļu federācijām.

Papildu padomes sēdē tika saskaņots pieteikums šogad Liepājā no 14. līdz 19.jūnijam organizēt pasaules čempionātu vindsērfingā "Raceboard" klasē, piešķirot no valsts budžeta trīs tūkstošus latu. Tāpat padome nolēma saskaņot pieteikumu šā gada 18.decembrī Rīgā organizēt pasaules čempionātu junioriem Latīņamerikas dejās, no valsts budžeta piešķirot 7000 latu.

Sēdē saskaņots arī pieteikums organizēt pasaules čempionātu spīdvejā junioriem no 13. līdz 14.augustam Daugavpilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi