Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

IZM radusi pusmiljonu latu sporta skolu treneru šā gada atalgojumam

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), apvienojot un optimizējot tās pakļautībā esošās aģentūras, radusi aptuveni pusmiljonu latu sporta skolu treneru atlīdzībai līdz šā gada beigām, norādīja izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (Zaļo un zemnieku savienība).

Ministres padomniece Agnese Korbe aģentūru BNS informēja, ka ministre pagājušajā nedēļā tikās ar Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Sporta skolu direktoru padomes pārstāvjiem, vienojoties, ka arī partneri meklēs iespējas un atbalstīs sporta skolu darbību, arī treneru atalgojumu, lai kaut daļējā apmērā nodrošinātu sporta skolu darbību.

Savukārt Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis norādījis, ka arī pašvaldības savu iespēju robežās meklēs iespējas un turpinās atbalstīt pašu dibinātās sporta skolas. Koķe rosina atsevišķas pašvaldības sakārtot un koncentrēt savu sporta skolu tīklu, jo atsevišķās pašvaldībās ir vairākas sporta skolas.

Kopumā Latvijā ir 69 pašvaldību dibinātas sporta skolas, kurās ir apmēram 30 tūkstoši audzēkņu. Šo skolu treneri atlīdzību saņem mērķdotācijas veidā no valsts budžeta līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka koalīcija pagājušajā ceturtdienā ar sociālajiem partneriem vienojās par budžeta samazināšanu 500 miljonu latu apmērā, tostarp paredzot samazināt arī mērķdotācijas pašvaldībām sporta, mākslas un mūzikas skolām 8,1 miljona latu apmērā, sporta skolām no šīs summas līdz šā gada beigām bija paredzēti 2,4 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi