Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izskatīs lietu pret olimpisko čempionu Suņu, kurš ar āmuru sasita dopinga provi

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noteikusi lietas izskatīšanas datumu, kurā tiks vērtēta olimpiskā un pasaules čempiona peldēšanā Jana Suņa dopinga lieta, pirmdien vēstīja Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA).

Sportists tiek apsūdzēts dopinga proves sasišanā ar āmuru, tādējādi viņam par to nāksies atbildēt novembrī gaidāmajā lietas izskatīšanā.

"CAS lietas izskatīšana, kurā tiks lemts par Suņa rīcību, notiks 15.novembrī Šveices pilsētā Montrē," aģentūrai AFP teica FINA pārstāvji.

Lietu pret sportistu uzsāka pati FINA, kuras antidopinga nodaļas personāls janvārī iesniedza sūdzību par sportista pārkāpumiem, viņam iznīcinot dopinga provi. Dopinga pārbaude tika veikta pērn septembrī ārpus sacensību norises laika.

Tomēr FINA arī atzina, ka sportista rīcība ir daļēji attaisnojama, jo personāls, kas veica pārbaudi, nenodrošināja nepieciešamo instruktāžu, kā arī neievēroja citus protokola punktus. Līdz ar notikušo starpgadījumu abu pušu izpildījumā Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) šo lietu nodevu CAS.

Parasti CAS tiesas sēdes vai lietu izskatīšana noris aiz slēgtām durvīm, tomēr šoreiz tā būs atvērta plašākai publikai. CAS augustā jau ziņoja, ka sākotnējais lietas izskatīšanas datums bija paredzēts septembrī, tomēr pēc vienas puses lūguma, izskatīšana tika pārcelta uz novembri.

Ķīnas peldētājs dopinga lietošanā tika pieķerts 2014.gadā, tomēr viņš saņēma vien trīs mēnešu diskvalifikāciju. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja zeltu 200 metru brīvajā stilā, bet divas reizes garākā distancē bija otrais, saņemot kritiku no konkurentiem, jo austrālietis Meks Hortons, kurš uzvarēja 400 metros, viņu nosauca par "dopinga krāpnieku".

 

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Suņs ar āmuri sasita provi... un telpā izplatījās ķīniešu urīna un nezināmas izcelsmes ķīmisku vielu smārds...!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi