Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Jāmeklē ielāpi sastāvam: Latvijas handbolisti pret Grieķiju sāk PČ kvalifikāciju

Traumu faktors būs svarīgs Latvijas vīriešu handbola izlases cīņā par ceļazīmi uz 2017. gada pasaules čempionātu, kura kvalifikācijas ciklu Uģa Vikštrēma vadītā komanda sāks trešdien pulksten 19.15 Dobelē pret Grieķiju (tiešraide LTV7). Sākums nav daudzsološs, jo jau pirmajās spēlēs nāksies iztikt bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem, taču gan treneris, gan spēlētāji ir apņēmības pilni cīnīties par uzvaru kvalifikācijas grupā, kas ļaus turpināt pretendēt uz dalību finālturnīrā Francijā.

"Nepatīkami, protams, taču tas nav nekas neparasts, jo handbols ir fiziska kontakta spēle, kur neviens spēlētājs laukumu neatstāj bez sāpēm," treneris Vikštrēms atklāja, ka pirmajās spēlēs nāksies iztikt bez rokas pirkstu lauzušajiem - saspēles vadītāja Ģirta Lilienfelda un pamatvārtsarga Edgara Kukšas, kā arī jau ilgāku laiku savainotā insaida Elvija Borodovska. Palīdzēt nevarēs arī pieredzējušie aizsargi Evars Klešniks, kuru nelaiž Vācijas bundeslīgas klubs Wetzlar, un Uldis Lībergs, kurš aizņemts pamatdarbā. Papildus tam visam pēdējā treniņā uz metiena rokas pleca neveiksmīgi piezemējās komandas kapteinis Ingars Dude, kura dalība spēlēs pret Grieķiju un sestdien pret Ukrainu ir zem jautājuma zīmes. "Parasta epizode, taču neveiksmīgi nokritu. Ja būs tikai sāpes, nebūs problēmu, bet, ja kaut kas ir plīsis, tad vismaz uz mēnesi būšu ārā no ierindas. Sajūta ir īpatnēja, jo plecs kustas aizdomīgi un noteiktās pozīcijās nepatīkami sāp," viens no komandas balstiem cīņā pie vārtiem Dude pirmsspēles dienā vēl bija neziņā par iespējām spēlēt.

Kukšu vārtos centīsies aizstāt Helmuts Tihanovs un Artūrs Kuģis, saspēles vadītāja pozīcija, visticamāk, tiks uzticēta Mārim Veršakovam un Austrim Tuminskim. "Protams, neesam neaizvietojami, taču jāņem vērā, ka izkritušos profesionāļus aizvietot nav viegli," norādīja Dude. Labā ziņa ir tā, ka ierindā ir abi vadošie uzbrucēji Aivis Jurdžs un Dainis Krištopāns, uz kuru pamata treneri var veidot komandas spēli. "Viņi ir neapšaubāmi komandas līderi, ar kuriem, abiem esot laukumā, pretiniekiem ir grūti tikt galā," abu lomu izcēla treneris Vikštrēms.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 4.novembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Handbols

Pasaules čempionāta kvalifikācija
4.XI 19.15 Latvija - Grieķija
8.XI Ukraina - Latvija
7.I Kipra - Latvija
10.I Latvija - Kipra
13.I Grieķija - Latvija
17.I Latvija - Ukraina




Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi