Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jāpalīdz gan nokļūt uz spēlēm, gan treniņu laukumā

Debitantiem bagātajā Latvijas olimpiskajā komandā pirmās spēles ir arī delegācijas vadītājam Kārlim Lejniekam. Uz jautājumu – vai Tokija ir gatava? – viņš ar pārliecību atbild apstiprinoši.

"Viss ir izdarīts, lai spēles notiktu, to visu delegāciju vadītājiem sanāksmē vēl ceturtdienas rītā apstiprināja orgkomitejas pārstāvji," Dienai atklāja Lejnieks. Viņam pirmajās dienās lielākie izaicinājumi saistījušies ar sportistu nokļūšanu Tokijā daudzo ierobežojumu un prasību dēļ. "Katrā aviokompānijā noteikumus interpretē pa savam, tāpēc rodas dažādi pārpratumi, kurus man no šejienes pastarpināti caur vairākiem cilvēkiem jācenšas risināt. Komunikācija ir sarežģīta. Arī Anastasijai Vīnē bija pēdējā brīža satraukumi," uz turpat blakus esošajā kortā treniņu aizvadošo tenisisti Sevastovu norādīja Lejnieks. Viss galu galā izvērties veiksmīgi, un Latvijas sportistu ierašanās Japānā līdz šim noritējusi pēc plāna.

Olimpiskajā ciematā pirmajās dienās konstatēti pieci ar Covid-19 inficēšanos saistīti gadījumi, no kuriem vairāki – tieši stāvu virs latviešiem dzīvojošajā Čehijas komandā. "Lielam satraukumam neredzu pamatu. Savā nelielajā burbulī jūtamies droši. Sportistiem nemaz nesanāk ļoti aktīva komunikācija ar citu valstu pārstāvjiem ārpus sava sporta veida. Manuprāt, tie riski nav lieli," izskanējušo informāciju par nelielu satraukumu komandas iekšienē Lejnieks noraidīja kā izrautu no konteksta. "Protams, rosinām sportistus cītīgi ievērot visus drošības pasākumus un būt uzmanīgiem."

Delegācijas vadītājam iepriekšējās dienās bijusi iespēja atsvaidzināt savas tenisista iemaņas, jo, tā kā Sevastovai un Ostapenko pietrūcis sparingpartneru, šajā sporta veidā gana augstu līmeni sasniegušais Lejnieks piedāvājis izlīdzēt. "Trīs stundas šajā karstumā bija diezgan nopietns izaicinājums, taču centos turēt līdzi meitenēm. Ceru, ka izdevās," stāstīja Lejnieks, bet garām ejošā Sevastova smaidot nogrozīja galvu. "Grūti, grūti tev gāja!" izmeta tenisiste, taču uzreiz piebilda, ka tas bijis joks, – iemaņas vēl esot itin labas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi