Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jātnieks Neretnieks atgriežas pasaules reitinga simtniekā

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks atgriezies Longines pasaules ranga pirmajā simtniekā, dalot 95.vietu ar Kanādas jātnieci Erinu Balardu, ziņo Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Rangā Neretnieks savu vietu ieguvis 3445 sportistu konkurencē.  

“Atgriezties simtniekā - tas ir liels gandarījums," federācijai komentāru sniedza Neretnieks. "Kādu brīdi tas nelikās iespējams, vēl lielāks gandarījums tāpēc, ka esmu to sasniedzis tikai saviem un savas komandas spēkiem, diemžēl bez lielu sponsoru atbalsta”.

Pirmo reizi sportists iekļuva pasaules ranga simtniekā 2013.gada maijā, kad startēja ar Krievijas zirgaudzētavas Westfalen-Swit zirgiem.

“Iekļūšana pasaules reitinga simtniekā ir ļoti liels panākums, vēl jo vairāk tāpēc, ka Kristaps to faktiski sasniedzis ar vienu zirgu - Moon Ray," gandarīts ir arī LJF prezidents Agris Blaus. "Tikai pēdējos pāris mēnešos viņa zirgu pulkam klāt nākuši vēl daži zirgi, kas var palīdzēt krāt reitinga punktus. Šis panākums ir iespējams, jo viņš ir ļoti rezultatīvs jātnieks - viņi ar Moon Ray uzvar 25,9% maršrutu, kuros startē, 81,5% maršrutu iegūst godalgotas vietas. Tā ir šī gada statistika, un rezultativitātes ziņā tas ir viens no augstvērtīgākajiem rādītājiem starp pasaules pirmā simtnieka jātniekiem.”

Neretnieks ar zirgu Moon Ray ir stabilā līderpozīcijā olimpiskās kvalifikācijas C grupā, kur Latvijas sportists sakrājis 892 punktus, un pat teorētiski līdz kvalifikācijas beigām šī gada 31.decembrī viņu apsteigt vairs nav iespējams.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi