Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jaunākā prognoze: Latvijai Rio būs divi sudrabi un bronza

Latvijas sportisti Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs varētu izcīnīt divas sudraba un vienu bronzas medaļu, liecina organizācijas Gracenote (agrāk - Infostrada Sports) jaunākās prognozes.

Vēl pavasarī Latvijai olimpiskajās spēlēs neparedzēja nevienu medaļu, bet jūlija sākumā tika prognozēts, ka Latvija tiks pie trīs bronzas godalgām, tās atvēlot šķēpmetējai Madarai Palameikai, cīkstonei Anastasijai Grigorjevai, kā arī pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam.

Tagad pēc Gracenote aplēsēm, kuras publicētas divas dienas pirms spēļu sākuma, Palameikai un pludmales volejbolistiem jau tiek prognozētas sudraba godalgas, bet Grigorjevai joprojām bronza.

Izteiktajā prognozē Latvija ar trīs godalgām virtuālajā medaļu tablo atrodas dalītā 58.vietā, to dalot ar Somiju, kurai arī atvēl divus sudrabus un vienu bronzu.

No Baltijas valstīm trīs medaļas tiek prognozētas arī Lietuvai - viens zelts, viens sudrabs un viena bronza, kamēr Igaunijai paredz vienu bronzas godalgu.

Lielāko medaļu klāstu Olimpiādē pētījuma rezultāti paredz ASV sportistiem, kuri varētu izcīnīt 88 godalgas - 38 zelta, 23 sudraba un 27 bronzas, kamēr aiz tās seko Ķīna un Lielbritānija. Vēl pirms mēneša trešā bija Krievija, taču pēc pēdējiem notikumiem, kad virkne šīs valsts sportistu dopinga skandālu dēļ netika pielaista dalībai olimpiskajās spēlēs, tā noslīdējusi uz sesto vietu aiz Vācijas un Austrālijas.

Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija gaidāma jau piektdien, bet pirmie Latvijas sportisti sacensības sāks dienu vēlāk. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piedalīsies 34 Latvijas olimpieši, kuri startēs 13 sporta veidos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi