Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kamaniņu braucēja Tīruma dosies iepazīt Krievijā jaunuzcelto trasi

Kamaniņu braucēja Maija Tīruma Latvijas izlases galvenā trenera Pētera Cīmaņa pavadībā sestdien dosies iepazīt Krievijā uzbūvēto Paramonovas trasi, kas nākotnē cer uzņemt augstākā līmeņa starptautiskās sacensības.

Piedāvājumu piedalīties izmēģinājumos trases saimnieki izteica pilnai Latvijas komandai, taču divnieka ekipāža un vīriešu vieninieku braucēji jūtas pārāk noguruši pēc sezonas, lai vēl marta vidū brauktu uz Krieviju, aģentūrai BNS pastāstīja Cīmanis.

Pirmo reizi Paramonovas trasi Piemaskavā atklāja jau pirms gada, taču pērn īsta izmēģināšana kamaniņu braucējiem nav izdevusies, jo ne visās virāžās pilnvērtīgi darbojās saldēšanas ierīces. Sagaidāms, ka šoreiz uz starptautisko treniņnedēļu ieradīsies arī Itālijas un Vācijas kamaniņu braucēji, bet tālā ceļa dēļ uz Krieviju nevēlējās braukt ASV un Kanādas komandas.

Izmēģināšanā sportisti pirmos braucienus veic no trases zemākas daļas, pakāpeniski pārceļoties augstāk līdz oficiālajām starta vietām. Sacensības nenotiek, un braucienus veic treniņu režīmā. Pēc braucieniem kamaniņnieki dod savu vērtējumu par trasi un sniedz padomus saimniekiem par nepieciešamajiem uzlabojumiem.

Tā kā pasaulē ik gadu top jaunas trases, Cīmanis sagaida, ka Pasaules kausa sezonā turpmāk tik daudz posmu nebūs Vācijā, bet sacensību kalendārs kļūs ģeogrāfiski dažādāks. "Droši vien Pasaules kausa sezonā drīz puse sacensību būs aiz okeāna, bet otra puse - Eiropā," teica Cīmanis. Viņš paredz, ka zemāka ranga starptautiskas sacensības Paramonovā rīkos jau nākamajā sezonā, bet vēlāk Krievija noteikti pretendēs arī uz Pasaules kausa posmiem un pasaules čempionātiem.

Paramonovā jau padomju gados darbojās koka trase, kas bija pazīstama arī Latvijas kamaniņu braucējiem. Jaunā ledus rene esot uzcelta aptuveni tajā pašā vietā, kur sacensības kamaniņu sportā notika pirms vairākiem desmitiem gadu.

Mākslīgā ledus trase Paramonovā ir Krievijas teritorijā pirmā, kas atbilst visām Starptautiskās bobsleja federācijas (FIBT) un Starptautiskās kamaniņu braukšanas federācijas (FIL) prasībām. Sākotnēji trasi bija plānots atklāt jau 2007. gada septembrī, taču vēlāk termiņus vairākas reizes pārcēla. Augstuma kritums starp startu un finišu trasē ir 110 metru.

Tīruma un Cīmanis mājās atgriezīsies 20. martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi