Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kapteinis Dude: Neviens no komandas nevar teikt, ka aizvadīja labu spēli

Neviens no Latvijas handbola izlases spēlētājiem pēc sestdien Eiropas čempionātā piedzīvotā zaudējuma pret Nīderlandes izlasi nevar teikt, ka aizvadījis labu dueli, sarunā ar Eiropas Handbola federāciju (EHF) teica valstsvienības kapteinis Ingars Dude.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas handbola izlase Norvēģijā notiekošajā Eiropas čempionātā savā otrajā spēlē piedzīvoja zaudējumu pret labi zināmo Nīderlandes valstsvienību, turnīru turpinot bez panākumiem.

Latvijas izlase savā otrajā C apakšgrupas spēlē ar 24:32 (10:16) piekāpās Nīderlandes valstsvienībai.

Izlases galvenais treneris Armands Uščins sarunā ar EHF pieļāva, ka handbolisti pirms otrās turnīra spēles, iespējams, izdarījuši pārlieku lielu spiedienu paši uz sevi, kā rezultātā neizdevās parādīt labāko sniegumu.

"Komanda šo spēli vēlējās iesākt labi, bet varbūt visa bija par daudz, tāpēc arī pieļāvām daudz kļūdu. Pārsvars it kā nebija tik liels, bet pret šādu pretinieku tas ir par daudz," uzsvēra Uščins. "Uzskatījām, ka šī būs 50:50 spēle, bet mēs pieļāvām pārāk daudz kļūdu, tāpēc arī zaudējām."

Skarbāki vārdi par savas komandas sniegumu bija Dudem.

"Abās laukuma pusēs spēlējām slikti - bieži zaudējām bumbas. Šī iemesla dēļ Nīderlandei bija iespēja izrauties ātrajos uzbrukumos, tādējādi palielinot rezultāta starpību," spēli raksturoja Dude. "Neviens no komandas nevar teikt, ka aizvadīja labu maču."

"Šī ir tā spēle, kura mums bija jāuzvar, jo ir skaidrs, ka Spānija un Vācija ir labākas par mums. Iespējams, pirms šī mača paši sev uzlikām pārlieku lielu slogu uz pleciem, kā rezultātā arī vāji iesākām dueli. Jau pēc pirmajām 15 minūtēm mēs bijām iedzinējos ar -5. Komanda noteikti varēja nospēlēt labāk."

Savukārt Raitis Puriņš uzteica pretiniekus, neslēpjot, ka nīderlandieši sestdien demonstrējuši saturīgāku sniegumu.

"Vēlējāmies izcīnīt pirmo uzvaru čempionātā, bet aizsardzībā neparādījām labāko sniegumu," teica vārtsargs Raitis Puriņš. "Nīderlandes komanda šajā mačā tiešām bija labāka, tāpēc arī uzvara ir pelnīta. Pret Vāciju mums būs jānospēlē labāk. Tajā spēlē mums ir jārāda savs labākais handbols."

Vairāki Nīderlandes izlases spēlētāji pirms šīs spēles atklāja, ka aizsardzībā lielākais uzsvars tiks likts uz Daiņa Krištopāna neitralizēšanu, kas viņiem sestdien arī gana labi izdevās.

"Esmu lepns, ka komandai izdevās nospēlēt tieši tā, kā mēs to vēlējāmies," pēc pirmās uzvaras Eiropas čempionātā teica Nīderlandes izlases galvenais treneris Erlingurs Ričardsons. "Uzbrukumā darbojāmies lieliski, bet aizsardzība radīja problēmas mūsu pretiniekiem. Labi pastrādājām pirms šī dueļa, tāpēc uzvara ir labs atalgojums."

"Šobrīd vēlamies koncentrēties spēlei pret Spāniju. Gribam turnīru noslēgt ar labāko iespējamo sniegumu."

Apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē Latvija pirmdien plkst.19.15 duelēsies ar Vāciju.

Savu 100.spēli valstsvienības rindās sestdien aizvadīja Jānis Pavlovičs, savukārt vārtsargs Artūrs Kuģis, visticamāk, čempionātā nepiedalīsies traumas dēļ. 

Latvijas nacionālā izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnās pirmo reizi vēsturē. Kvalifikācijas turnīrā Armanda Uščina vadītā komanda spēlēja sestajā grupā, kurā sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, apsteidzot gan Nīderlandi, gan Igauniju, bet pirmo vietu atstājot Slovēnijai. 

Zīmīgi, ka izšķirošo uzvaru Latvija guva tieši pret 2017.gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieci, slovēņus Latvijā pieveicot ar 25:24. 

Šāds sniegums vēlāk valstsvienībai ļāva nopelnīt Latvijas 2019.gada labākās sporta spēļu komandas godu.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 9. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija). 

Eiropas čempionātā 24 komandas būs sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi