Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Karjeru beigusī septiņcīņniece Enisa-Hila pēc Černovas diskvalifikācijas kļūs par 2011.gada pasaules čempioni

Titulētā britu daudzcīņniece Džesika Enisa-Hila pēc krievietes Tatjanas Černovas diskvalifikācijas kļūs par 2011.gada pasaules čempioni.

Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) otrdien lēma uz trim gadiem un astoņiem mēnešiem diskvalificēt Černovu par dopinga lietošanu, turklāt anulējot visus rezultātus, kas sasniegti no 2011.gada pasaules čempionāta.

Līdz ar to 2011.gada pasaules čempionāta zelta medaļu saņems Enisa-Hila, tādējādi kļūstot par trīskārtēju pasaules čempioni.

Černova 2011.gadā triumfēja pasaules čempionātā, atstājot aiz sevis Enisu-Hilu un vācieti Dženiferu Ēzeri, bet ceturtā toreiz bija poliete Karolina Tuminska, kamēr 12.vietā ierindojās Aiga Grabuste.

Enisa-Hila par karjeras beigām paziņoja oktobra vidū.

Sportiste 2012.gadā triumfēja savā dzimtenē notikušajās olimpiskajās spēlēs, bet šogad Riodežaneiro tika pie sudraba godalgas.

Enisas-Hilas kontā ir ne tikai olimpiskais zelts, bet viņa spējusi tikt arī pie zelta 2009. un 2015.gada pasaules meistarsacīkstēs un tagad arī 2011.gada čempionātā. Tāpat viņa tikusi pie zelta 2010.gada Eiropas čempionātā stadionā, tajā pašā gadā triumfējot arī telpās notikušajās meistarsacīkstēs, bet divus gadus vēlāk izcīnot arī bronzu.

Lielbritānijas daudzcīņniece 2013.gadā traumas dēļ izlaida pasaules čempionātu Maskavā, bet 2014.gada sezonu viņa izlaida ģimenes pieauguma dēļ. Tomēr pērn britu sportiste Pekinā notikušajā pasaules čempionātā izcīnīja savu otro čempiones titulu, kamēr trešā bija latviete Laura Ikauniece-Admidiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi