Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Karjeru noslēdzis pieredzējušais Latvijas izlases florbolists Malkavs

Viens no Latvijas vīriešu florbola izlases spēlētājiem Andris Malkavs lēmis likt punktu sportista karjerai, vēsta viņa pārstāvētā pašmāju komanda Cēsu Lekrings.

Pašlaik 34 gadus vecais Malkavs pēdējos desmit gadus bijusi neatņemama Latvijas izlases sastāvdaļa. Viņš piedalījies septiņos pasaules čempionātos pēc kārtas - 2004., 2006., 2008., 2010., 2012., 2014. un 2016.gadā, kad šis turnīrs turklāt notika Rīgā.

Tiesa, spēlētājam ar komandu pa šo laiku neizdevās ielauzties pasaules čempionāta četru spēcīgāko izlašu pulkā.

Individuāli Malkavam veiksmīgākās planētas meistarsacīkstes bija 2010.gadā Somijā, kad viņš izcēlās ar trim vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Latvijas čempionāta augstākajā līgā Malkavs debitēja tālajā 1998.gadā un ilgās karjeras laikā pārstāvējis tikai dzimto Cēsu pilsētas kluba krāsas. Viņš kopā ar Lekringu ticis pie četriem čempionu tituliem, kā arī vairākām sudraba un bronzas godalgām.

Lielāko karjeras daļu Malkavs pavadījis, spēlējot uzbrukumā, bet pēdējās sezonās darbojies aizsarga pozīcijā, taču tas nav bijis šķērslis, lai darbotos efektīvi un rezultatīvi.

Malkavs ir pārliecinošs kluba rekordists visos statistikas rādītājos - viņa rēķinā 19 sezonas, 414 gūtie vārti, izdarītas 398 rezultatīvas piespēles un kopumā Latvijas čempionātā izdevies tikt pie 812 punktiem. Individuāli veiksmīgākajā sezonā (2010./2011.gadā) viņš izcēlās ar 91 rezultativitātes punktu, kas ir labākais rādītājs Lekringa vēsturē. Tāpat ievērības cienīgs ir fakts, ka Malkavs divreiz spējis vienā spēlē gūt astoņus punktus (2009.gadā pret Liepājas Kuršiem un 2010.gadā pret Lielvārdi).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi