Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kartuzovs un Bogdanova izcīna kārtējos Latvijas čempionu laurus galda tenisā

Latvijas čempionāta fināli galda tenisā šogad risinājās Ķekavā, kur finālposmā startēja 16 labākie meistari gan vīru, gan dāmu konkurencē. Sievietēm jau septīto reizi uzvaru svinēja salaspiliete Baiba Bogdanova, bet vīriešiem ceturto individuālo titulu ieguva daudzkārtējo čempionu Genādija un Olgas Kartuzovas dēls Oļegs Kartuzovs (Rīga), kurš kļuva arī par absolūto čempionu, jo uzvarēja gan vīriešu dubultspēlēs, gan arī jauktajās dubultspēlēs. Savukārt Bogdanovai divi zelti un viens sudrabs, informē Salaspils komandas pārstāvis Ivars Bācis.

Vīriešiem finālā iekļuva rīdzinieks Oļegs Kartuzovs un pagājušā gada čempions Daniels Kogans. Intriga šoreiz izpalika, jo Kartuzovs spēja uzvarēt četros setos – 4:0. Kartuzovs karjerā Koganu pārspējis jau 12 spēles pēc kārtas. Pa bronzas medaļai nopelnīja pusfinālā zaudējumus piedzīvojušie Artūrs Reinholds un Deniss Vasiļjevs (pusfināla zaudētāji necīnās mazajā finālā par trešo vietu, bet abi saņem bronzas medaļas – aut.piez.).

Dāmām līdz finālam, iepriekš uzvarot vairākas pretinieces, tika Baiba Bogdanova un Sabina Musajeva. Tādējādi fināls bija precīzi tāds pats kā pērn, taču ar citādāku iznākumu. Ja pagājušajā gadā ļoti līdzīgā cīņā ar 4:3 uzvarēja Musajeva, tad šogad Bogdanova spēja revanšēties, uzvarot finālā ar 4-1 un izcīnot jau septīto Latvijas čempiontitulu. Bronzas godalgas tika Ina Jozepsonei un Margaritai Smirnovai. Interesants un līdzīgs bija viens no pusfināliem, kur līdzvērtīgā cīņā divu titulētu spēlētāju starpā Latvijas Galda tenisa federācijas ģenerālsekretāre Baiba Bogdanova līdzvērtīgā cīņā apspēlēja prezidenti Jozepsoni.

Vīriešiem dubultspēlēs pagājušā gada čempioni no Salaspils brāļi Artūrs un Dainis Reinholdi piekāpās Oļegam Kartuzovam/Aleksandram Maskaļonokam. Līdz ar to Artūram Reinholdam, kuram pērn nieka tiesa pietrūka līdz absolūtajam čempionam, izcīnot divus zeltus dubultspēlēs un sudrabu individuāli, šogad bija jāsamierinās ar palikšanu bez uzvaras, bet ar sudrabu un bronzu. Trešā vieta Danielam Koganam/Denisam Vasiļjevam, kā arī Eduardam Spāģim/Ingum Vanagam.

Arī sievietēm dubultspēlēs pagājušā gada čempiones Sabina Musajeva un Ina Jozepsone piedzīvoja zaudējumu finālā, kur pārākas bija Baiba Bogdanova/Ilva Baltute. Trešajā vietā Viktorija Majorova/Liāna Zeltiņa un Nellija Afanasjeva/Hete Hetere Zāģere.

Jauktajās dubultspēlēs pie trešā titula šajā čempionātā tika Oļegs Kartuzovs, kurš pārī ar divu sudrabu medaļu ieguvēju Sabīni Musajevu finālā neatstāja cerības Aleksandram Maskaļonokam un Baibai Bogdanovai, kura līdz ar to diviem zeltiem pievienoja sudrabu šajā čempionātā, nopelnot trīs medaļas tāpat kā Musajeva. Trešo vietu ieguva Daniels Kogans/Aleksandra Jeršova un Artūrs Spalis/Viktorija Majorova. Arī Koganam trīs medaļas. Tādējādi visās trīs kategorijās medaļas ieguva četri galda tenisisti – Kartuzovs, Kogans, Bogdanova un Musajeva.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi