Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kazakevičs: Man nav ātrumkārbas

Latvijas olimpietis Igors Kazakevičs Pekinas olimpiskajās spēlēs 50 kilometru soļošanā sasniedza personisko rekordu un ierindojās 16.vietā.

"Ko vēl labāku var vēlēties šādos apstākļos sasniegt personisko rekordu un izcīnīt 16.vietu. Var – ja vien man būtu izdevies dabūt tiešo biļeti no Cīrihes uz Pekinu. Divus mēnešus trenējos Šveicē, kur pabeidzu treniņus 2400 m virs jūras līmeņa, kur bija sniegs. Bet man nācās iegriezties Rīgā, tāpēc vairākas dienas esmu miega badā, kas tik mokošā distancē nav mazsvarīgi," komentēja Kazakevičs.

"Pēc 10 kilometriem, ko visi uzsāka lielā tempā, teicu, ka iešu malā, jo to nevaru izturēt. Taču mani nomierināja un pierunāja turpināt."

"Domāju, ka varētu pacīnīties par vietu labāko divpadsmitniekā, kas ļautu cerēt uz LOV finansējumu. Šobrīd pats sevi fanansēju. Palīdzēja arī aizkrauklieši, jo esmu vietalvietis  - no šejienes nāk trīs olimpieši – es, Podnieks un
Hermanis! (ar lepnumu bilst Igors - aut.). No Vieglatlētikas savienības nav nekāda atbalsta, ne naudas, ne kur trenēties. Vienubrīd piestrādāju Vācijā, lai varētu trenēties," šķendējās sportists.

"Distanci veicu vienmērīgā tempā, taču tā nebija speciāla taktika šādam laikam. Tāds ir mans stils – šādā tempā varētu nosoļot arī 100 kilometrus. Taču man nav ātrumkārbas un paātrināt soli finišā nevaru. Jūtu, ka varu soļot vēl labāk, taču daudz ko izšķirs nauda. Būtu ticis LOV, kļūtu vieglāk. Taču viņu izvirzītos kritērijus neizturēju, un pats vien esmu vainīgs. Pats sev esmu treneris, jo pats sevi un savu "pulksteni" pazīstu labāk. Cenšos mācīties visur, kur vien var. Gan Banku augstskolā, gan no ikviena, kas var dot padomu treniņos. Reāli jau Ingus stiprāks par mani, bet nezinu, kas ar viņu notika," izteicās Kazakevičs.

Savukārt Ingus Janevics ierindojās 42.vietā. Līdz 20 kilometru atzīmei viņš tikai nedaudz atpalika no līderiem, taču tad sāka strauji atpalikt.

"Kājas kļuva "tukšas" un nekustējās. Uz priekšu nemaz negāja. Bija arī domas par izstāšanos, tomēr sevi izdevās piespiest turpināt soļot. Ne tāpēc biju šurp braucis, lai noietu malā. Laikam šāds klimats man ir par karstu. Labāk patīk Baltijas klimatā soļot. Nezinu, varbūt arī netrāpījām ar sagatavošanos spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi