Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ķīnas sensācija Šuai apstājas Australian Open ceturtdaļfinālā

Ar septīto numuru izliktā vāciete Angelika Kerbere un Austrālijā dzimusī britu sportiste Džoanna Konta trešdien sasniedza Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālu, kurā spēkosies savā starpā.

2015.gadā četrus titulus ieguvusī Kerbere ceturtdaļfināla mačā otrajā setā atspēlējās no 2-5 deficīta un ar 6-3, 7-5 pārspēja divkārtējo turnīra čempioni Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas, kurai turnīrā bija ticis 14.numurs.

"Teicu sev, ka jāspēlē tā, it kā mēs būtu treniņu laukumā. Vienkārši dodies un tici, ka vari viņu pieveikt," pēc dueļa stāstīja Kerbere, kura līdz šim nekad nebija spējusi pārspēt baltkrievieti. "Esmu tik laimīga, ka spēju viņu pirmoreiz uzvarēt. Centos spēlēt labi jau no pirmā punkta, labi kustēties un būt vēl agresīvāka nekā iepriekšējās divas reizēs, kad ar viņu tikos."

Kerbere kļuvusi par pirmo vācu tenisisti gandrīz divu dekāžu laikā, kura Melburnas turnīrā aizkļuvusi tik tālu. Iepriekš to 1998.gadā bija paveikusi Anke Hūbere.

Kerbere 2011.gadā sasniedza ASV atklātā čempionāta pusfinālu, bet nākamajā vasarā tikpat tālu tika arī Vimbldonas turnīrā.

Tikmēr Konta savas karjeras lielāko panākumu trešdien sasniedza pārliecinoši, ar 6-4, 6-1 pārspējot sensacionālo ķīnieti Džanu Šuai, kura turnīru iesāka vēl no kvalifikācijas.

Kaut pirmais sets Kontai prasīja 48 minūtes, otro viņa iesāka ar trim breikiem un noveda dueli līdz drošai uzvarai.

"Kad nokļuvu priekšā, viņa man nepārtraukti turējās aiz muguras. Esmu lepna, ka cīnījos par katru punktu," teica Konta. "Centos neļaut spiest pa maniem nerviem faktam, ka esmu ceturtdaļfinālā. Vienkārši centos rādīt labāko tenisu, ko spēju."

Džana Šuai pašlaik WTA rangā ieņem tikai 133.vietu. Pirms šī turnīra ķīniete bija zaudējusi visos 14 karjeras laikā aizvadītajos "Grand Slam" mačos, bet Melburnā viņa tika pie četrām uzvarām. Ķīniete kļuva par pirmo kvalifikāciju pārvarējušo sportisti, kas sasniegusi Melburnas turnīra sieviešu vienspēļu ceturtdaļfinālu, kopš 1990.gada.

Kerbere un Konta līdz šim nekad nav tikušās savā starpā.

Otrajā pusfinālā savā starpā tiksies pasaules pirmā rakete sieviešu tenisā amerikāniete Serēna Viljamsa un sacensību ceturtais numurs Agņeška Radvaņska no Polijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi