Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koha: Ar rezultātu neesmu apmierināta, jo gribēju sasniegt rekordus

Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha Eiropas čempionātā vēlējās sasniegt labāku rezultātu un cer, ka līdz pasaules čempionātam izdosies izlabot pieļautās kļūdas, sarunā ar aģentūru LETA pauda sportiste.

Jau ziņots, ka Koha pirmdien Batumi, Gruzijā, tika kronēta par Eiropas čempioni svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, nosargājot pērn izcīnīto titulu.

Vien 20 gadus vecā Koha summā pacēla 221 kilogramu.

Raušanā ventspilniece pacēla 97 un 101 kilogramu smagus stieņus, bet 104 kilogrami, kas būtu jauns Eiropas rekords, nebija pa spēkam, jo stienis aizgāja aiz muguras. Savukārt grūšanā Latvijas svarcēlāja pieveica 116 un 120 kilogramus, bet 125 kilogrami, kas dotu jaunu valsts rekordu, netika pieveikti.

"Ar rezultātu neesmu apmierināta, jo gribēju sasniegt rekordus, uz kuriem gāju. Ar treneri pēc tam runājām par iemesliem un to, pie kā jāpiestrādā. Ceru, ka treniņos izdosies izlabot kļūdas un pasaules čempionātā būšu vēl spēcīgāka. No vienas puses raugoties, labi, ka tas notika Eiropas čempionātā, jo varam visu izdarīt, lai būtu gatavi uz planētas meistarsacīkstēm. Tāpat labi, ka tie gājieni, kurus neizdarīju, netraucēja uzvarēt un varu priecāties par čempiontitulu. Ir par ko priecāties un par ko bēdāties, bet viss vēl priekšā. Pirmais čempiontituls deva lielāku gandarījumu, nekā otrais," stāstīja Koha.

Šajā kategorijā startēja arī Daniela Ivanova, kura ieņēma 17.vietu. Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs arī Artūrs Plēsnieks, Ritvars Suharevs, Vadims Koževņikovs, Armands Mežinskis un Jānis Griškovs.

"Batumi palieku līdz pašām čempionāta beigām, varēšu visiem palīdzēt un atbalstīt. Man prieks, ka ir tāda iespēja palikt un atbalstīt, kas ir ļoti svarīgi komandai," teica Koha.

Viņai galvenie mači šosezon būs pasaules čempionāts un turnīri, kuros var cīnīties par punktiem 2020.gada olimpisko spēļu kvalifikācijā.

"Šogad bez Eiropas un pasaules čempionātiem būs arī Eiropas U-23 čempionāts. Tāpat būs arī mači, kuriem būs nozīme olimpisko spēļu kvalifikācijā, piemēram, "Meissen Cup" Vācijā. Tāpat bez šīm būs vēl divas diezgan nopietnas sacensības," sezonas turpmākos plānus ieskicēja svarcēlāja.

Koha pirms gada kļuva par Eiropas čempioni pieaugušajiem, turklāt šajā konkurencē iepriekš spējusi tikt arī pie sudraba un bronzas. Tāpat Latvijas svarcēlāja pērn izcīnīja zeltu pasaules junioru čempionātā un ceturto gadu pēc kārtas kļuva par Eiropas junioru čempioni.

Aizpērn Koha planētas meistarsacīkstēs izcīnīja bronzu un kļuva par pirmo Latvijas sievieti, kura pieaugušo pasaules čempionātā tikusi pie godalgas. Gadu vēlāk viņai, startējot jaunajā kategorijā līdz 59 kilogramiem, izdevās atkārtot panākumu un izcīnīt vēl vienu bronzas medaļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi