Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Konkurenšu ceļi šķiras

Ar smaidu uz lūpām un atvieglojumu par Eiropas čempionātā paveikto otrdien Latvijas cīkstones Anastasija Grigorjeva un Laura Skujiņa atrādīja Somijā izcīnītās medaļas. 2013. gada labākajai Latvijas sportistei Grigorjevai mājup izdevās pārvest jau savu trešo EČ zeltu, bet Skujiņa beidzot izcīnīja savu pirmo EČ medaļu pieaugušo konkurencē.

«Man ir liels prieks, ka pēc tik ilga laika man beidzot izdevās uzkāpt uz Eiropas pjedestāla. Domāju, tajā liels nopelns ir arī Anastasijai, kura rādīja piemēru, kā jācīnās un kā jāattīsta sevi,» Skujiņa uzreiz atmeta konkurenšu būšanu pie malas. Latvijas čempionātā abas cīkstones savā starpā dalīja ceļazīmi uz Eiropas čempionātu svara kategorijā līdz 63 kilogramiem. Virsroku ņēma Grigorjeva, tāpēc Skujiņai nācās meklēt citu svara kategoriju, kurā startēt Somijā. Sākumā viņa bija plānojusi «palīst» zem 60 kilogramiem, bet pēdējā brīdī tomēr nolēma debitēt konkurencē ar smagākām pretiniecēm.

«Es vēl aizvien atceros pirmo kopīgo treniņnometni ar Lauru Jūrmalā. Tobrīd es biju vēl pavisam jauniņa, bet viņa bija tāda kā zvaigzne,» atbildot uz Skujiņas izteikto pateicību par Grigorjevas rādīto piemēru, kas motivēja, abu pirmo tikšanos atcerējās Anastasija. Daugavpiliete uzsvēra, ka Skujiņa savā ziņā bija kā Latvijas dāmu cīņas pioniere, kas lika visām pārējām noticēt, ka viss ir iespējams. Tagad līdere jau ir Grigorjeva, un Latvijai ir divas uz medaļām pretendējošas cīkstones. «Negribas tagad vairs runāt, kādas mēs esam konkurentes. Tagad jau mūsu ceļi ir šķīrušies. Negribu, lai esam pretinieces, bet gan lai abas pārstāvam Latviju gan Eiropas un pasaules čempionātos, gan olimpiskajās spēlēs,» piebilda Grigorjeva.

Visu rakstu par Latvijas daiļo cīkstoņu duetu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi