Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Krastiņš: Igauņu klubi ar savu organizāciju mums joprojām ir soli priekšā

Volejbola kluba "Rīga/Lāse-R" galvenā trenera palīgs Uģis Krastiņš uzskata, ka Baltijas apvienotās "Schenker" līgas finālturnīra iznākums ir likumsakarīgs, jo Igaunijas abi labākie klubi Tallinas "Selver" un Tartu "Pere Leib", kas ieguva pirmās divas vietas, organizācijas ziņā joprojām ir priekšā Latvijas komandām.

"Viņi ar savu organizāciju ir parādījuši, ka ir stabilāki," sarunā ar aģentūru BNS sacīja Krastiņš, kurš jau otro sezonu ir Raimonda Vildes palīgs. Igaunijas labākajos klubos ir veiksmīgāka sastāva komplektācija, kas izpaudusies arī izšķirošajās spēlēs.

Ja Latvijas klubu pārstāvji kādreiz vēlas ziemeļu kaimiņus gāzt no troņa, jāturpina strādāt un progresēt. "Jāstrādā, jācenšas saglabāt sastāvā tos puišus, kuri ir, un iespēju robežās jācenšas piesaistīt labus spēlētājus no malas," Krastiņš uzsvēra un piebilda, ka, tikai soli pa solim attīstoties, var cerēt uz panākumiem nākotnē.

Jau ziņots, ka svētdien trešo gadu pēc kārtas par "Schenker" līgas uzvarētājiem kļuva "Selver", kas finālā ar 3:0 apspēlēja "Pere Leib". Savukārt "Rīga/Lāse-R", kas pusfinālā zaudēja Tallinas vienībai, cīņā par 3. vietu ar 3:1 uzveica "Biolars/Ozolnieki" komandu.

Trešā vieta, ņemot pirms tam radušās problēmas kluba finansējumā, nav slikts sasniegums. "Uzskatu, ka šīs sezonas "Schenker" līgas turnīru mēs tomēr esam aizvadījuši veiksmīgi, jo, ja neskaita vienu gadījuma rakstura zaudējumu, tad pārējie trīs zaudējumi bija virs mums tabulā esošām komandām, kas tomēr ir objektīvi spēcīgākas. Jā, finālturnīrs mums neizdevās, kā gribētos un kā bijām plānojuši, tomēr cīņā par 3. vietu puiši parādīja raksturu, cīņasgribu, spēja saņemties un uzvarēt," sacīja Krastiņš.

Pēc "Schenker" līgas beigām kluba "Rīga/Lāse-R" prioritāte ir Latvijas čempionāta izslēgšanas cīņas, kur mērķis ir uzvara. Vispirms gan vēl būs jāpārvar pusfināla barjera, kurā rīdzinieku pretinieki vēl nav zināmi. "Mums ir tā prioritāte, ka savus nākamos pretiniekus varēsim papētīt ceturtdaļfinālā, kur tiksies SK "Cēsis" un Armijas volejbola klubs. Par otru pusfinālu diezgan droši varu teikt, ka tur spēlēs Kuldīgas un Ozolnieku komandas, taču, kura no tām iekļūs finālā, neņemos spriest. Skaidrs ir viens, ka tur ar trim spēlēm noteikti nepietiks," savās prognozēs dalījās bijušais Latvijas izlases volejbolists, kurš ilgus gadus spēlēja dažādos klubos ārzemēs, bet nu jau pāris gadu ir atgriezies Latvijā.

Krastiņš pēdējā laikā bijis arī Vildes palīgs Latvijas izlasē, kurai no 30. maija līdz 1. jūnijam būs jāspēlē pasaules čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā, Roterdamā tiekoties ar Nīderlandes, Turcijas un Igaunijas izlasēm.

"Izlases kontekstā sāk parādīties kaut kāda skaidrība, jo federācija ir sagatavojusi finansējumu gatavošanās ciklam, tāpēc tuvākajā laikā jāsāk komandas veidošana. Citu jaunumu izlases sakarā gan pašlaik nav," norādīja Krastiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

xc

Rīga/Lāse-R izcīna bronzas medaļas Schenker līgā, uzvaru svin Selver

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi