Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krištopāna pārstāvētā Vardar faniem pārmet pret albāņiem vērstu naida runu

Cilvēktiesību aizstāvju organizācija Helsinku komiteja pārmet Latvijas handbolista Daiņa Krištopāna pārstāvētās Ziemeļmaķedonijas komandas Skopjes Vardar līdzjutējiem pret albāņiem vērstu naida runu

Jau ziņots, ka Vardar svētdien triumfēja Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgā, kas Vecajā kontinentā ir prestižākais klubu turnīrs. Pirmdien komanda atgriezās Skopjē, kur to lidostā un pilsētas centrā sagaidīja līdzjutēji.

Kā ziņo Helsinku komiteja, tā saņēmusi daudzus ziņojumus par Vardar līdzjutēju saukļiem, kas vērsti pret albāņiem, kuri sastāda aptuveni ceturto daļu no divus miljonus lielā Ziemeļmaķedonijas iedzīvotāju kopskaita.

Incidenti notikuši neskatoties uz to, ka iekšlietu ministrs pirms tam īpaši piekodinājis nelietot apvainojošu saukļus vai dziesmas, kas izplata naida runu.

Pirms četriem mēnešiem stājās spēkā Ziemeļmaķedonijas vienošanās ar kaimiņvalsti Grieķiju par valsts nosaukuma maiņu no Maķedonijas pret  Ziemeļmaķedoniju, tādējādi paverot valstij ceļu uz dalību Eiropas Savienībā un NATO. Nosaukuma maiņa notika pie varas esot Sociāldemokrātiskajai savienībai, kura aizpērn ar etnisko albāņu partiju atbalstu izveidoja valdību, opozīcijā atstājot vēlēšanās uzvarējušo konservatīvo partiju VMRO-DPMNE.

Pēc Čempionu līgas fināla notikušās preses konferences Vardar kapteinis Stojanče Stoilovs pārtrauca intervētāju, norādot, ka viņa valsts nosaukums ir Maķedonijas republika. Pirmdien Skopjē Stoilovs tika sagaidīts ar ovācijām.

Čempiontitula svinībās pirmdien piedalījās vairāki desmiti tūkstoši līdzjutēju.

1961.gadā dibinātais Vardar klubs EHF Čempionu līgā triumfēja arī aizpērn. Šobrīd nav skaidrības par kluba nākotni, jo tā galvenais sponsors, krievu miljonārs Sergejs Samsoņenko iepriekš paziņoja, ka vairs nevarēs tik daudz atbalstīt Skopjes klubu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi