Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kuģim traumas dēļ Eiropas čempionāts, visticamāk, beidzies

Latvijas handbola izlases vārtsargam Artūram Kuģim traumas dēļ Norvēģijā notiekošais Eiropas čempionāts, visticamāk, ir beidzies nemaz nesācies, kamēr valstsvienības treneri pirms otrā dueļa nolēmuši neveikt korekcijas sastāvā, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Kuģis vienā no treniņiem atsvaidzināja pērnās sezonas beigās gūto potītes traumu.

Šī iemesla dēļ viņš nepiedalījās pirmajā spēlē pret Spānijas izlasi, bet tagad jau noskaidrojies, ka Latvijas valstsvienības pirmais numurs Eiropas čempionātā, visticamāk, nemaz nepiedalīsies.

Latvijas izlasei sestdien plkst.17 paredzēta otrā spēle Eiropas čempionātā, kurā jātiekas ar labi zināmo Nīderlandes valstsvienību. Abas komandas savā pirmajā duelī piedzīvoja zaudējumus.

Latvijas izlases treneru korpuss nolēmis sastāvā neveikt nekādas izmaiņas, salīdzinot ar pirmo spēli pret Spāniju, tādējādi mačam pieteikti būs tie paši 16 spēlētāji. Bez Kuģa spēlē nepiedalīsies arī Dobeles "Tenax" handbolisti Antons Šuleiko un Emīls Kurzemnieks.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta ievadā ar 22:33 piekāpās esošajai Eiropas čempionei Spānijai. Latvija aizvadīja labas 40 spēles minūtes, taču otrajā puslaikā spāņi regulāri latviešus sodīja par kļūdām, lieliski izmantojot agresīvu aizsardzību. Arī Nīderlande pret Vāciju salūza tieši mača otrajā daļā un arī piedzīvoja zaudējumu ar 11 vārtu deficītu - 23:34.

Latvijas un Nīderlandes izlases ir ļoti labi pazīstamas, jo savā starpā tikās gan abās iepriekšējās Eiropas čempionātu kvalifikācijās, gan arī 2017.gada Rīgas domes kausa izcīņā. Pirmās divas spēles norisinājās 2018.gada Eiropas čempionāta atlasē, kurā Latvija zaudēja visās sešās cīņās un Nīderlandes pārākumu divos sīvos mačos atzina ar 27:29 (Valmierā) un 24:25, un nīderlandieši 2017. gada izskaņā ar 29:24 uzvarēja arī Rīgas Domes kausa izcīņā.

Toties 2018.gada oktobrī Latvija šā Eiropas čempionāta kvalifikācijā Valmierā Nīderlandei revanšējās ar 29:25. Tā kā ceļazīme bija rokā jau pēc uzvaras pār grupas stiprāko komandu Slovēniju (25:24), kvalifikācijas pēdējā kārtā Latvijai vairs neko nevajadzēja un izbraukumā tika piedzīvota vēl viena neveiksme (21:25), kas Nīderlandi pirmoreiz ieveda Eiropas čempionāta finālturnīrā, trešo vietu rangā ļaujot pakāpties uz trešo pozīciju.

Apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē Latvija pirmdien plkst.19.15 duelēsies ar Vāciju, kas šovakar tajā pašā laikā mēros spēkus ar Spāniju.

Latvijas izlases trenerim Armandam Uščinam asistē Andrejs Narnickis, Arnolds Straume un Sandris Veršakovs. Fiziskās sagatavotības treneris ir Ēriks Visockis, fizioterapeites pienākumus pilda Agate Ādiņa, bet delegācijas vadītājs ir Guntis Ciematnieks.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 9. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija). 

Eiropas čempionātā 24 komandas būs sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi