Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kurš pārsteigs nākamais?

Valsts basketbola čempionāta finālsērijas otrā spēle spoži apgāza Latvijā populāro tēzi: «pretinieki tik labi pazīst cits citu, ka nekādi pārsteigumi nav iespējami».

Izrādījās, pretiniekus var pārsteigt, vispirms pārsteidzot savējos. Kā to izdarīja ASK Rīga treneris Ramūns Butauts, izslēgšanas spēļu neveiksminiekam Dveinam Broilam uzticēdams segt pirmā mača varoni Armandu Šķēli. No R.Butauta pēcspēles komentāra tā arī netapa īsti skaidrs, vai Broila atmodināšana panākta ar «sišanu pa galvu vai tās paglāstīšanu — respektīvi, īpašu uzticēšanos», taču iznākums bija redzams protokolā: Šķēlem tikai 12 punktu, pašam Broilam 15, turklāt liela daļa gūta izšķirīgos brīžos.

Tiesa, neba Broils vienatnē apturēja Barons/LMT līderi. Nepilnās 48 stundās starp pirmo un otro spēli Šķēles darbība tikusi izanalizēta krustu šķērsu, izstrādāts īpašs plāns viņa nobremzēšanai (pavisam apturēt laikam tomēr nav iespējams!) un Armanda iecienītākos manevru virzienus šoreiz ierobežoja ASK Rīga veidotie slazdi un aizsprosti. Turklāt mača gaitā mainījās gan Šķēles sedzēji, gan viņu izmantotie paņēmieni, vēl vairāk sajaucot galvu Barons/LMT uzbrukumu veidotājiem.

Par trešo «pārsteigumu» var nosaukt ASK Rīga lielisko metienu precizitāti, īpaši izceļot pirmā mača neveiksminiekus: no spēles Raitim Grafam 7/9, Āronam Bramletam 4/7, Broilam 6/11. Sava nozīme droši vien zaudētāju psiholoģiskajai apņēmībai laboties, bet sava arī komandas spēles organizācijai, izvirzot vīrus labās pozīcijās.

Barons/LMT darbībā šādu svaigu nianšu pietrūka. Izskatījās, ka pēc otrās uzvaras favorīti dodas ar kluba prezidenta Ivo Zonnes devīzi «Pacietība un pārliecība» karogā, paļaujoties uz tradicionālajiem ieročiem un pieredzējušo līderu spējai atrisināt laukumā radušās problēmas. Nesanāca. «Pretinieki bija ātrāki un agresīvāki, taču mums bija arī taktiskas kļūdas aizsardzībā,» galvenais treneris Kārlis Muižnieks atzina kļūdas arī savā lauciņā. Svētdien raudzīsim, cik auglīgi būs bijuši secinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi