Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Laika apstākļi apdraud pasaules biatlona čempionāta norisi

Spēcīgs vējš, lietusgāzes un augsta gaisa temperatūra radījušas nopietnas problēmas pasaules biatlona čempionāta rīkotājiem Dienvidkoreja pilsētā Pjončanā, informē Starptautiskā biatlona savienība (IBU). Laika apstākļu dēļ piektdien sacensību vietā nenotika paredzētie treniņi.Piektdien gaisa temperatūra dienā sasniegusi plus 15 grādu atzīmi, turklāt Pjončanā spēcīgi līst, kas slēpošanas trasi padarījis tikpat kā nelietojamu, bet pie šautuves varētu sarīkot ātrslidošanas sacensības, ironiski piezīmē IBU.

Papildus vēja brāzmas nogāzušas vairākas televīzijas kamerām paredzētās konstrukcijas, kā arī sapluinījušas trasi norobežojošos aizsargtīklus.Sacensību direktors Francs Bergers atzinis, ka situācija ir ļoti nepatīkama, taču saglabāja cerību, ka rīkotāji izdarīs visu, lai trasē varētu notikt sestdien paredzētās pirmās sacensības – sprints dāmām un kungiem. “Dažas trases vietas ir labā stāvoklī, citas ir ļoti sliktā kvalitātē. Tomēr es ceru, ka mums pietiks mākslīgā sniega, lai līdz sestdienai sagatavotu trasi,” apstiprināja arī IBU pārstāvis Norberts Baiers.Nervozu atmosfēru čempionāta dalībnieku vidū radījusi arī ziņa par triju Krievijas izlases biatlonistu pieķeršanu dopinga lietošanā. Zviedrijas un vairāku citu valstu delegācijas nākušas klajā ar aicinājumu boikotēt marta beigās Krievijā paredzētās Pasaules kausa izcīņas finālsacensības, ziņo aģentūra DPA. Pēc citām ziņām, virkne komandu arī aicinājušas IBU atstādināt no pasaules čempionāta visu Krievijas izlasi. Oficiālas informācijas no federācijas puses šajā sakarā pagaidām nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Dopinga lietotāju skaitā biatlona Pasaules kausa līdere Jurjeva

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi