Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Laikraksti nosauc Francijas futbolistus par "samaitāto bērnu bandu"

Francijas laikrakstu pirmdienas numuros publicētas izsmejošas reportāžas un indīgas piezīmes par svētdien notikušo incidentu, kad Francijas futbola izlases spēlētāji atteicās piedalīties treniņā, tā protestējot pret Nikolā Anelkas atskaitīšanu no komandas.

Treniņa sākumā laukuma centrā sākās skaļš strīds starp komandas kapteini Patrisu Evrā un fiziskās sagatavošanas treneri Robēru Divernu. Lai konfliktu likvidētu, iejaucies arī galvenais treneris Raimons Domeneks. Futbolisti laukumu atstājuši un devušies uz autobusu.

Demonstrējot retu vienprātību, visi lielākie nacionālie un reģionālie laikraksti apsūdz spēlētājus, izlases galveno treneri Raimonu Domeneku un Francijas Futbola federāciju lielā skandāla radīšanā, kas apkaunojis ne tikai futbolu, bet visu valsti.

"Sacelšanās? Nē, kaprīze. Streiks? Nē, gļēvulība. Nemaldiniet paši sevi. Tā solidaritāte, ko mūsu spēlētāji vakar demonstrēja pasaulei, ir ilūzija," pirmdien raksta ietekmīgais Francijas sporta izdevums l'Equipe. "Tas ir farss Futbola federācijas izpildījumā. Šie tukšie vārdi ir tikai kā smirdoša bumba, kas eksplodē."

"Patriss Evrā vēlreiz visiem parādīja, ka viņš ir sajaucis komandas kapteiņa pienākumus ar bandas līdera lomu," raksta l'Equipe un piebilst, ka "Raimons Domeneks, slēpjoties aiz šīs maskarādes, ir palaidis garām savu pēdējo iespēju parādīt drosmi".

Ne mazāk asi izteikumos ir arī laikraksts le Parisien: "Šī samaitāto bērnu banda atstāta brīvā vaļā un dara visu, kas vien ienāk prātā. Tā ir bez mazākās pienākuma apziņas pirms tik drīzās spēles ar DĀR. Jau tas, ka mums ir vissliktākā komanda Pasaules kausa finālturnīrā, ir nepanesami. Neciešami ir tas, ka arī vismuļķīgākā."

"Tā ir kolektīvā pašnāvība. Francijas komanda padarīja sevi par izsmieklu visas pasaules priekšā. Lielie sapņi kļuva par dzīves murgu. Tas bija kā halucinācijas. Tā ir psihodrāma, kas ieies Pasaules kausa finālturnīra vēsturē. Francijas komanda pati sevi ir pārvērtusi pelnos," tā savukārt raksta le Figaro.

Lūk, ko par to raksta laikraksts Liberation: "Ja šajā šarādē ir vainīgs līdzdalībnieks (Nikolā Anelka) un notikušā vaininieki (visi šie "pārsteidzošie" spēlētāji, kuri nav savas algas vērti, nedz arī pelnījuši darīt turpmāk to, par ko sapņojuši kopš bērnības), ir arī kāds, kurš ir par to visu atbildīgs: tas ir Francijas komandas treneris."

Laikraksts nosaucis futbolistus par "bērniem, kuri zaudējuši savu dzīves ceļu" un pasvītro, ka līdz ar svētdien notikušo skandālu "futbols Francijā ir krietni izsmēlis uzticības kredītu". 

Jau vēstīts, ka sestdien Anelka tika atskaitīts no Francijas izlase sastāva pēc l’Equipe publicētās ziņas par to, ka ceturtdienas spēles ar Meksiku pārtraukumā Anelka ar rupjību tirādi atbildējis uz galvenā trenera Raimona Domeneka aizrādījumiem par nepietiekami aktīvu spēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi