Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lakučs pēc BMX sezonas: Izšķirošais būs nākamais gads

Trīs svarīgākos sezonas uzdevumus šogad neizdevās izpildīt Latvijas BMX riteņbraucējiem, ar kuriem saistās vienas no lielākajām cerībām nākamā gada vasaras olimpiskajās spēlēs, taču izlases galvenais treneris Ivo Lakučs saglabā vēsu prātu un norāda uz vairākiem optimismu rosinošiem faktoriem pirms starta Riodežaneiro.

"Neizdevās regulāri braukt finālos un iekļūt trijniekā, taču to norakstu uz nelielu veiksmes trūkumu. Fiziskā forma puišiem bija ļoti laba, nebija nekādu problēmu ar motivāciju vai noskaņošanos. Izšķirošais būs nākamais gads," sarunā ar Dienu uzsvēra Lakučs. Pagājušajā nedēļā ar Eiropas kausa izcīņas mačiem Mančestrā BMX braucējiem beidzās 2015. gada sacensību sezona.

Treneris atklāj, ka vairs nelolo cerības komandai pakāpties uz ceturto vietu olimpiskajā rangā, lai uz Rio aizvestu trīs sportistus, kas bija viens no šīs sezonas uzdevumiem. "Reāli vērtējot, šobrīd neesam spējīgi izcīnīt trīs ceļazīmes. Mums pietrūkst stabila trešā numura, kurš augstākā līmeņa sacensībās varētu regulāri cīnīties par vietu astoņniekā vai vismaz sešpadsmitniekā. Cerēju uz Kristenu Krīgeru, taču viņš elitē ir pirmo gadu. Izdevās nostiprināties trīsdesmitniekā, taču ar to ir par maz, lai tiktu uz olimpiādi. Mazliet vēl pietrūka pieredzes, lai tiktu nedaudz augstāk." Lai gan olimpiskajā rangā līdz 30. maijam vēl ir iespēja apsteigt ceturtajā vietā esošo Franciju, Lakučs atzina, ka konkurenti diezin vai būs pa zobam. "Ja vēl trīs ceļazīmes tiktu piecām nācijām, kā bija līdz šim, tad mēs to varētu, jo briti nav tik stabili, tomēr Francijas sportisti brauc pārāk labi, lai mēs šādu atstatumu sadeldētu."

Sezonas gaitā latvieši rangā noslīdēja pat uz septīto vietu, taču panika netika celta, jo konkurenti bija veikuši vairāk sacensību. "Sezonas sākumā mazos mačus nebraucām. Kad bijām tajos startējuši, stabili bijām sestie, kas laikam jau arī ir mūsu objektīvā vieta ar diviem augstākā līmeņa sportistiem," treneris norādīja uz Edžus Treimaņa un Māra Štromberga pozīcijām.

Ne mazāk svarīgi bija labi startēt pasaules čempionātā, taču laika apstākļu dēļ veiktās izmaiņas sacensībās bija kā sprungulis riteņos Latvijas izlases sportistiem, kuriem neizdevās pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. 

Visu rakstu Jānopelna vairāk veiksmes lasiet trešdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi