Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvietis nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ pārtrauc peldējumu uz Roņu salu

Ventspilnieks, triatlonists Ingus Siliņš, kurš no Kolkas raga šorīt sāka divus gadus loloto peldējumu uz Roņu salu Igaunijā, pēc veiktiem aptuveni 6,5 km laika apstākļu dēļ bijis spiests atgriezties krastā, portālu Diena.lv informēja AD Promo pārstāvis Sandis Lao-Lodiņš.

“Sākotnēji nekas neliecināja, ka laika apstākļi varētu traucēt peldējumam, taču pēc divām stundām tie izmainījās un drošības apsvērumu dēļ nevarējām pieļaut, ka peldējums tiek turpināts,” saka Latvijas Pludmales glābēju asociācijas valdes loceklis Pēteris Pētersons.

Lai peldējums noritētu veiksmīgi, nepieciešams pareizs viļņu virziens, vēja virziens un straume, taču šie apstākļi izmainījās un turpināt peldējumu nozīmētu apdraudēt peldētāja veselību.

“Cilvēks nekad nebūs stiprāks par jūru, es cīnījos, taču šoreiz nesanāca. Pēc laika prognozes šī bija labākā diena nedēļā, taču, diemžēl, vējš samainījās un  kļuva pārāk spēcīgs un viļņi par lielu. Mana ģimene un gaidāmais bērniņš ir pirmajā vietā, nevēlos lieki riskēt un viņus sāpināt,” saka Ingus.

Šobrīd komanda atgriezusies krastā un dosies atpakaļ uz Rīgu.

Sportists uz Kolku devās jau pirms divām dienām, lai psiholoģiski sagatavotos 38 km peldējumam atklātā jūrā. Fiziskos treniņus viņš pārtrauca pirms nedēļas, lai lieki netērētu uzkrātos spēkus. 

"Fiziski esmu gatavs, šobrīd galvenais ir noskaņoties psiholoģiski. Esmu jau aptuveni izdomājis, par ko domāšu katrā no peldējuma posmiem, ko darīšu, ja sāksies panika. Vissiltākās domas man būs par ģimeni un gaidāmo mazuli, tas man neļaus salūzt," iepriekš pauda Siliņš. 

No Latvijas līdz šim vēl nav bijis neviens drosminieks, kurš pārpeldētu Rīgas jūras līci. Šādu distanci līdz šim veikuši vien trīs igauņi.

Piesardzības, peldot atklātā jūrā, nekad nevar būt par daudz. Svētdien gājusi bojā britu labdarības peldētāja Sūzena Teilore, kura ziedojumu vākšanas nolūkā centās šķērsot Lamanšu. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi