Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Latvijai sudrabs pasaules čempionātā sporta dejās jauniešiem

Lieliski pasaules čempionātā jauniešu grupā (16-18 g.) Standartdejās (ST), kas sestdien norisinājās Japānas pilsētā Kitakiušu, nostartējuši abi labākie Latvijas deju pāri šajā vecumā ST dejās. Deniss Gudovskis/Megija Morīte izcīnīja sudraba medaļu, bet Vladislavs Pečens/Aliaksandra Bahusheviča 62 pāru konkurencē ieņēma 10.vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. 

No 2011.-2015.gadam pasaules labākie 16-18 g. vecuma grupā ST dejās tika noskaidroti kādā no Eiropas valstīm. Pēc piecu gadu pārtraukuma vadošie jauniešu grupas deju pāri atkal devās uz tālo Āziju - šoreiz uz Japānu. Uzlecošajā saules zemē bija ieradušies 62 deju pāri no 37 pasaules valstīm, pārstāvot četrus kontinentus.

Pirms trim mēnešiem Deniss Gudovskis ar latvieti Megiju Morīti kontinenta čempionātā ieguva ceturto vietu, un, tā kā jauniešiem labākie pāri pasaulē ir no Eiropas valstīm, tad mūsu pāra dalība finālā bija sagaidāma. Pārliecinoši pārvarot pirmās četras kārtas, Deniss un Megija ar otro rezultātu iekļuva fināla sešiniekā, piesakot nopietnas pretenzijas cīņā par godalgām ar Rumānijas un Baltkrievijas dejotājiem. Uzrādot četrās dejās otro, bet Lēnajā fokstrotā labāko rezultātu, Latviju pārstāvošie dejotāji sarūpēja patīkamu pārsteigumu un izcīnīja stabilu otro vietu. Līdz ar to Latvija ar pirmo iegūto godalgoto vietu jauniešiem ST dejās tagad ir pievienojusies pārējām divām Baltijas valstīm, kuru kontā jau bija iepriekš izcīnītas medaļas Pasaules čempionātos jauniešiem šajā deju programmā. 

Arī Latvijas vicečempioni Vladislavs Pečens/Aliaksandra Bahusheviča pārsteidza ar ļoti labu rezultātu. Eiropas čempionātā aprīlī viņi bija piecpadsmitie, bet tagad iekļuva pusfinālā un ieguva 10.vietu. Pirms mēneša Vladislavs ar Aliaksandru arī bija pusfinālā, kad kontinenta čempionātā 10 deju programmā (Standartdejas+Latīņamerikas dejas) viņi izcīnīja 7.vietu.

Neskatoties uz avioreisa sarežģījumiem un nokļūšanu sacensību vietā pa tiešo no lidostas, uzvaru svinēja galvenie favorīti un Eiropas čempioni Pauls Redničs un Roksana Lučačiu no Rumānijas, bet trijnieku noslēdza Eiropas vicečempioni no Baltkrievijas Jahors Boldiš un Poļina Minejeva. Fiasko piedzīvoja un bez medaļas palika pēdējos desmit gadus deviņus čempionu titulus izcīnījusī Krievija, jo 2014.gadā Rīgā par pasaules čempioniem Junioriem II (14-15 g.) kļuvušie Pāvels Zaharenko un Dana Markova ierindojās 4.vietā. Tikmēr otrs Krievijas pāris Maksims Pugačovs un Kira Oksas, kas Eiropas čempionātā ieguva bronzu un apdejoja D.Gudovski un M.Morīti, šoreiz palika tikai astotie. Finālā Latvija nebija vienīgā no Baltijas valstīm, jo Andrejs Kovaļovs ar lietuvieti Veroniku Samouliti ieguva 5.vietu, kamēr Igaunijai tikai 17.vieta. 

Čempionātā 12 tiesnešu kolēģijā bija arī Latvijas pārstāvis Sergejs Sinkins, kurš mūsu labāko pāri vērtēja uz godalgoto trijnieku. Viņa skatījumā labāko sniegumu rādīja čempioni rumāņi un baltkrievi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dārziņš: Ļoti būtiski būs tas, kā spēsim atjaunoties

Latvijas hokeja izlasei pirms otrdien paredzētās izšķirošās spēles ar ASV par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ļoti svarīga būs spēlētāju atjaunošanās pēc smagā mača ar slovākiem, pirmdi...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi