Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvijas atlēti apmierināti ar olimpiskajiem tērpiem

Latvijas olimpieši Vadims Vasiļevskis un Romāns Miloslavskis trešdien pauda gandarījumu par jaunajiem Latvijas olimpiskās komandas tērpiem, ar kuriem sportisti Pekinā gan startēs sacensībās, gan dosies atklāšanas un noslēguma ceremonijā, gan valkās no sacensībām un treniņiem brīvajos brīžos.Plašākai publikai apģērbu zīmola Monton izstrādātie parādes un atpūtas tērpi, kā arī sporta apģērbu kompānijas Mizuno sporta apģērbs tika prezentēti īpašā skatē Latvijas Mobilā telefona galvenajā birojā.

Kā jau ierasts, arī šoreiz Latvijas delegācijas tērpi ir ieturēti Latvijas karoga sakanbaltsarkanajos toņos, taču ir arī vairāki dizaina elementi, kas kopējo iespaidu dara vēl spilgtāku. Olimpiešu cepurītēm nags ir zelta krāsā, tādējādi izceļot katra sportista lielāko sapni - zelta medaļu. Uz tērpu demonstrāciju sanākušo žurnālistu un modes pārstāvju uzmanību piesaistīja arī raibās plecu somas."Manuprāt, šie tērpi ir veiksmīgāki par tiem, kas bija Atēnās, jo lielu daļu no parādes tērpa sportisti varēs uzvilkt arī pēc tam, kad olimpiskās spēles būs beigušās. Pirms četriem gadiem tērpi pamatā bija darināti no linu auduma, un man diemžēl vairāk par vienu reizi pēc spēlēm to nesanāca uzvilkt," pēc iejušanās modeļa tēlā aģentūrai BNS sacīja Vasiļevskis. Viņš pagaidām gan nevarēja spriest par sporta tērpiem, jo tos vēl nebija pielaikojis, taču līdzīgi jau bijuši pagājušā gada pasaules čempionātā vieglatlētikā, tāpēc nekādām problēmām nevajadzētu būt. "Ļoti komfortabli, skaisti un ērti tērpi," lakoniski olimpiešu ietērpu raksturoja peldētājs Romāns Miloslavskis. Tērpu parādē piedalījās arī šķēpmetējas Sinta Ozoliņa un Madara Palameika, kurām par ceļazīmi uz Pekinu gan vēl būs jācīnās savā starpā, jo pagaidām abas šķēpraides ir izpildījušas tikai B kvalifikācijas normu, bet ar to katru valsti sacensībās var pārstāvēt tikai viens sportists.Parādes un atpūtas tērpu dizainere ir Pireta Puparta no Igaunijas, kura atzina, ka, izstrādājot tērpu dizainu, daudz konsultējusies ne tikai ar saviem latviešu draugiem, bet arī iedziļinājusies Latvijas simbolos un tradīcijās. Tieši tāpēc tērpu dizainā iestrādāta lauva no Latvijas valsts ģerboņa, kas rotās parādes tērpu mugurpusi plecu rajonā. Savukārt kreklu augšdaļā redzama Latvijas ģeogrāfiskā kontūra.Ņemot vērā Pekinā augustā gaidāmos karstos laika apstākļus, tērpi ir darināti no lina un kokvilnas.Pirmo reizi Latvijas olimpiešu parādes un starta formas pilnībā sponsorē tērpu ražotāji.Ar kompāniju Baltika Group, kas ir Monton zīmola izplatītāja Latvijā, noslēgtais līgums paredz iespēju arī līdzjutējiem šogad visos Monton veikalos iegādāties Latvijas olimpiskās delegācijas tērpus. No oficiālajiem tie atšķirsies vien ar to, ka būs bez olimpiskās simbolikas. Līdzjutēju tērpus trešdien demonstrēja ar Latvijas olimpiešiem tuvi saistīti cilvēki - Vadima Vasiļevska sieva Arita Vasiļevska, vieglatlētes Ievas Zundas brālis Ēvalds Zunda un pieccīņnieka Denisa Čerkovska draudzene Margarita Viņķele.Katram Latvijas olimpietim, kas dosies uz Pekinu, Šveices pulksteņu ražotājs Swatch dāvinās arī speciālu olimpisko pulksteni, kas veltīts Pekinā gaidāmajām spēlēm.Uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, kas notiks no 8. līdz 24.augustam, pēc LOK aprēķiniem, varētu doties aptuveni 100 cilvēku delegācija. Precīzu Latvijas olimpiskās izlases sastāvu nosauks 16.jūlijā LOK izpildkomitejas sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi