Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas biatlonistes uzlabo sportisko formu un pierod pie askētiskiem apstākļiem

Gatavojoties jaunajai sezonai, Latvijas sieviešu biatlona izlases dalībnieces ir būtiski uzlabojušas fizisko formu un, tiecoties pēc augstākiem rezultātiem, ir gatavas ikdienā samierināties ar krietni askētiskākiem apstākļiem, aģentūrai BNS ceturtdien pastāstīja komandas galvenais treneris Māris Čakars.

Sezonā pirmo treniņnometni uz sniega Latvijas biatlonistes aizvadīja Somijā aiz polārā loka, bet jau ceturtdien sportistes kāps kuģī, lai tālāk ar pašu busiņu dotos uz treniņiem Idrē, Zviedrijā. Finanšu deficīta apstākļos tiek darīts viss, lai paveiktu treniņos nepieciešamo, taču no komfortabliem sadzīves apstākļiem un ērtas ceļošanas bieži vien jāatsakās.

"Nav mums labu viesnīcu un ērtu lidojumu, taču mācību-treniņu darbu cenšamies nodrošināt. Meitenes man uzticas," teica Čakars. Biatlonistēm ceļojot jāguļ busiņā uz grīdas, un izņēmuma statusā nav arī komandas līdere Madara Līduma. Pirms sezonas sākuma Čakars pamatīgi ar meitenēm izrunājis gaidāmos plānus, un visi vienojušies sakost zobus un turēties kopā kā vienotai komandai. Arī trenerim apstākļi komandā nav labāki kā tās dalībniecēm.

Tiesības startēt Vankūveras olimpiskajās spēlēs jau ir nodrošinātas Madarai Līdumai, Gerdai Krūmiņai, Žannai Juškānei un Līgai Glāzerei. Čakaru priecē, ka četrinieka jaunākās dalībnieces salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu ir būtiski uzlabojušas fizisko formu un sacensībās tas būšot redzams. Piestrādāts arī pie šaušanas, taču šajā sacensību elementā nav tik viegli prognozēt atdevi no ieguldītā darba.

Čakars uzteica Juškāni, kura Somijā startēja Skandināvijas kausa posmā un sasniedza labu rezultātu 10 kilometru brīvā stila distancē (27:55). Startējot pasaules klases biatlonistēm, jaunā sportiste no viņām daudz neatpalika, raisot trenerī cerības, ka ātrums būs arī turpmākajās sacensībās.

Kopā ar izlases dalībniecēm Čakars uz treniņnometnēm cenšas ņemt līdzi arī pāris jaunākas sportistes. Somijā treneri iepriecināja Inga Paškovska, kura savā vecuma grupā Skandināvijas kausa posmā slēpošanā izcīnīja 9. vietu. Kas tāds iepriekš bija izdevies tikai Līdumai un Lindai Savļakai, teica Čakars. Somijā biatlonistes aizvadīja arī vairākas kontrolsacensības, kurās piestrādāja pie trenera dotajiem individuālajiem uzdevumiem.

Sezonas galvenais starts biatlonistēm būs olimpiskās spēles, kas tiks paturēts prātā pārējās sacensībās pirms došanās uz Vankūveru. Idrē 28. novembrī sāksies Eiropas kausa posms, kurā spēkus izmēģinās arī latvietes, bet Pasaules kausa sezonas pirmais starts būs 2. decembrī Estersundā, Zviedrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi