Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Latvijas bobsleja komandā rit pēdējie priekšdarbi - sestdien Sanktmoricā sākas pasaules čempionāts divniekiem

Pirmās 2013. gada sacensības, kurās labvēlīgas sakritības un veiksmes rezultātā Latvija var cerēt uz pasaules čempionāta (PČ) medaļu. Bobsleja Mekā Šveices kūrortā Sanktmoricā sestdien un svētdien četru braucienu summā sadalīs PČ godalgas divnieku konkurencē. Sacensību tiešraides LTV7 sestdien no pulksten 9.50, svētdien - no plkst. 10.00. Pēc nedēļas būs četrinieku mači. 

Latvijas vadošā ekipāža Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens Pasaules kausa (PK) izcīņas kopvērtējumā ir augstajā 2. vietā, taču pasaules čempionātā izloze starta numurus izvēlējās pēc Starptautiskās Bobsleja federācijas (FIBT) reitinga vietām. Pieskaitot klāt punktus par uzvaru pasaules junioru čempionātā, FIBT ranga pirmajā pozīcijā ir vācietis Frančesko Frīdrihs, tomēr tik un tā Melbārdis ir augšgalā - 3. vietā. Bobslejistu galvenais treneris Sandis Prūsis prognozēs gan ir piesardzīgs. «Izteikts favorīts būs mājinieks Beāts Hefti. Nākamās divas vietas es atvēlētu vācu pilotiem Tomasam Floršicam un Frančesko Frīdriham, un gan jau cīņā par pjedestālu iesaistīsies arī krievs Aleksandrs Zubkovs. Tumšais zirdziņš ir amerikānis Stīvens Holkombs, kurš otro reizi startēs ar BMW rūpnīcā ražotajām kamanām. Un tad jau seko arī mūsējie. Pēc manas prognozes - Oskars Melbārdis varētu būt no piektās līdz septītajai vietai.» 

Trešo reizi Melbārdis kā pilots startēs pasaules čempionātā. 2011. gadā Kēnigszē Melbārdis ar stūmēju Intaru Dambi ieņēma 13., 2012. gadā Leikplesidā ar Daumantu Dreiškenu - 8. vietu. Otra Latvijas ekipāža būs Oskars Ķibermanis un Raivis Zīrups.

Visu rakstu un interviju ar izlases galveno treneri Sandi Prūsi lasiet piektdienas, 25.janvāra laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

Pasaules čempionāts, Sanktmorica (Šveice)
Divnieki
26.I 9.45. un 11.35
27.I 10.00 un 12.00

FIBT reitings (2012./2013. g. sezona)
Divnieki
1. F. Frīdrihs (Vācija) 1465
2. L. Rašs (Kanāda) 1464
3. O. Melbārdis (Latvija) 1402
4. T. Floršics (Vācija) 1347
5. M. Mahata (Vācija) 1344
6. S. Holkombs (ASV) 1331
32. O. Ķibermanis (Latvija) 626

Pievērs uzmanību!

Uzspīdot saulītei, Sanktmoricā trase kļūst ātrāka, tāpēc vadošie piloti ir izvēlējušies startēt beigās.Frīdrihs kā pirmais izvēlējās pēdējo 38. starta numuru. Nākamie rīkojās līdzīgi. Rašam būs 37., Melbārdim - 36., Floršicam - 35., Holkombam - 34., Hefti - 33. utt. starta numurs. Ķibermanis startēs ar 17. numuru
Latvijas vadošā ekipāža Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens šosezon divnieku sacensībās vienu reizi ir iekļuvuši labāko trijniekā. PK 7. posma sacensībās Kēnigszē Melbārdis/Dreiškens bija otrie. Zemākā vieta šosezon bija Vistlerā, kur mūsējie palika 14. vietā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi