Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Latvijas čempionāta 2. posmā rollerslēpošanā arī slidsolī uzvaras Kaparkalējam un Auziņai

Svētdien slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” Priekuļos notikušajā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā un FIS sacensībās pieaugušajiem un junioriem vidējā distancē brīvajā stilā ar intervāla startu pārliecinošas uzvaras tāpat kā dienu iepriekš klasikā izcīnīja madonieši Lauris Kaparkalējs un Kitija Auziņa, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Latvijas čempionāta otrais posms rollerslēpošanā slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” Priekuļos sestdien sākās ar klasiskā stila distanci ar intervāla startu, kur bez latviešiem sacentās arī lietuvieši un Ekvadoras, Bolīvijas, Čīles, Meksikas. Portugāles pārstāvji. Vīriešiem ar pusminūtes pārsvaru pār siguldieti Sandiju Suhanovu uzvaru svinēja 10,4km Lauris Kaparkalējs, bet sievietēm ar tādu pašu pārsvaru pār kritienu piedzīvojušo un atzīstamu sniegumu rādījušo krāslavieti Adriānu Šuminsku pirmo vietu 5,2km ieguva Kitija Auziņa. Arī otrajā dienā, kur slidsolī bija jāveic par 5km vairāk, abi madonieši nodemonstrēja savu pārākumu, tiekot pie otrā zelta šajā nedēļas nogalē, bet jau trešās uzvaras šajā vasarā, jo bija ātrākie jūlijā Latvijas čempionāta rollerslēpošanas sprintā.

Vīriešiem 15,6km (6x2,6km) distancē 25 dalībnieku vidū jau no paša sākuma ar 20 sekunžu pārsvaru pēc pirmā apļa vadībā izvirzījās Lauris Kaparkalējs. Eiropas Jaunatnes olimpiskā festivāla čempions sprintā savu pārsvaru palielināja un svinēja uzvaru ar vairāk nekā minūtes pārsvaru. Otro vietu ieguva Laura komandas biedrs no “ALL-ROUND Ski team/Madona” Silvestrs Švauksts, kuram vairāku vietu uzlabojums, jo sestdien pēc LOV testiem bija saguris un ieņēma sesto vietu. Silvestram, protams, palīdzēja tas, ka viņš dažus apļus noturējās aizmugurē Kaparkalējam, taču šī gada pasaules junioru čempionātā sprintā trīsdesmitniekā tikušais Švauksts trijniekā būtu noteikti un visticamāk otrais, tikai vēl līdzīgākā cīņā ar trešās vietas ieguvēju Indriķi Circenu.

Sestdien piekto vietu ieņēmušais Balvu Sporta skolas pārstāvis Circens svētdien rādīja vēl labāku sniegumu un sastādīja nopietnu konkurenci cīņā par otro vietu, Bruno Bilanam, kurš šodien bija lēnāks un distances vidū izstājās karstuma dēļ, iekļūstot trijniekā FIS ieskaitē un izcīnot zeltu V18 grupā.

Sestdienas otrās vietas ieguvējam Sandijam Suhanovam no Siguldas Sporta skolas šodien karstumā gāja grūtāk, ieņemot ceturto vietu. Daudz labāks sniegums slidsolī sanāca daugavpilietim Gļebam Zilim, kurš uzrādīja piekto laiku un nopelnīja sudrabu V18, bet sešinieku noslēdza Edgars Bernāns (ALL-ROUND Ski team/Madona). Labākais no junioriem bija desmitniekā iekļuvušais cēsnieks Ernests Jekimovs.

Sievietēm 10,4km četriniekā, kā jau to varēja gaidīt, bija tās pašas, kuras sestdien, tikai nedaudz mainītās pozīcijās. Atkal dominēja Kitija Auziņa, izcīnot vēl pārliecinošāku uzvaru nekā dienu iepriekš. Madoniete Auziņa tuvāko sāncensi apsteidza par pusotru minūti, izcīnot trešo zeltu šīs vasaras Latvijas čempionātos.

Otrā un trešā vieta pamainījās pozīcijām, proti, abu divu labāko junioru starpā. otro vietu izcīnīja Linda Kaparkalēja (ALL-ROUND Ski team/Madona), tiekot pie junioru zelta, bet sestdienas otrā labākā klasikā un junioru čempione Adriāna Šuninska no Krāslavas Sporta skolas noslēdza trijnieku, šoreiz esot otrajai pie juniorēm. Otro dienu pēc kārtas ceturto vietu ieguva pieaugušo grupas pārstāve Samanta Krampe (SS “Arkādija).

Sacensību sākumā izvērtās ļoti līdzīga cīņa par piekto vietu un zeltu S18 jauniešu grupā, bet otrā apļa beigās nokrita krāslaviete Valērija Burceva, līdz ar to viņa finišēja septītā, bet vismaz sudrabu junioru konkurencē nopelnīja. Tikmēr 5. vietu ieņēma labākā jauniete Keita Marcinkēviča, kurai sekoja un sešinieku noslēdza trešā labākā juniore Adriāna Osmane (SS “Arkādija”), kurai sestdien medaļa gāja secen, ieņemot savā grupā 4. vietu.

Jauniešiem V16 grupā abas dienas dominēja Valts Skujiņš (SS “Arkādija”), kurš pamanījās sestdien vēl uzvarēt V14 grupā Latvijas čempionātā kalnā braukšanā ar riteni. Meitenēm šajā jauniešu grupā vakar spraigā cīņā uzvarēja Lāsma Beķere, bet šodien viņas prombūtnē viņas komandas biedrene no “Madonas BJSS/Caune team” Alise Plāte. V14 grupā pamainījās uzvarētāji, pirmajā dienā ātrākajam esot Cēsu pilsētas Sporta skolas pārstāvim Gustavam Bērziņam, bet otrajā dienā slidsolī viņu beigās tomēr par dažām sekundēm apsteidza komandas biedrs Artūrs Zaķis. Meitenēm šajā vecumā abas dienas nepārspēta palika madoniete Dārta Ruļuka.

V12 grupā puišiem arī pamainījās uzvarētāji, pirmajā dienā ātrāko laiku uzrādot cēsniekam Miķelim Kļimovičam, bet otrajā dienā viņa komandas biedram no CPSS Adrianam Avenam. Meitenēm klasikā S12 spraigā cīņā, par sekundi apsteidzot Rebeku Martinovu, uzvarēja arkādiete Maija Putāne, kurai slidsolī nācās samierināties ar otro vietu, jo cēsniece Martinova bija pārliecinoši pirmā. Pašā jaunākajā V10 un S10 abas dienas uzvaras laurus plūca madonieši Daniels Matisāns un Diāna Škaļikova.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmais pārsteigums

Prizmas hokejisti sezonas debijas spēlē sarūgtina čempionus.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi