Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas florbola izlase pārspēj Norvēģiju un pasaules čempionātā cīnīsies par piekto vietu

Latvijas vīriešu florbola izlase sestdien Prāgā notiekošajā pasaules čempionātā pusfinālā par 5.-8.vietu ar rezultātu 6:5 (1:2, 1:1, 3:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Norvēģiju.

Latvieši svētdien varēs spēkoties par piekto vietu pasaules čempionātā, tiekoties ar Dāniju vai Vāciju.

Latvijas izlases rindās ar "hat-trick" izcēlās Rolands Kovaļevskis, kurš visus trīs vārtus guva trešajā periodā.

Mača rezultātu trešajā minūtē atklāja norvēģi, bet četras minūtes vēlāk Jānis Rajeckis panāca izlīdzinājumu. Tiesa, līdz perioda beigām norvēģi atjaunoja vadību, bet otrajā trešdaļā izlases guva vēl divus vārtus, latviešiem izceļoties debitantam Klāvam Jansonam.

Trešā perioda septītajā minūtē Kovaļevskis panāca izlīdzinājumu, uz ko Norvēģijas florbolisti atbildēja ar diviem precīziem metieniem. Perioda otrajā pusē trīs minūšu laikā divreiz izcēlās Kovaļevskis, kurš nokārtoja "hat-trick" un nodrošināja pagarinājumu.

Tajā vārti netika gūti un mača uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 2:0 pārāki bija latvieši, "bullīšus" realizējot izlases kapteinim Artim Raitumam un Jansonam.

Raitums tika atzīts par šī mača labāko spēlētāju Latvijas izlasē.

Jau ziņots, ka apakšgrupu turnīrā pirmajā mačā sestdien Latvijas komanda ar 3:7 piekāpās Šveicei, nākamajā dienā sensacionāli ar 4:3 apspēlēja turnīra saimnieci un vienu no vadošajām pasaules komandām Čehiju, bet pirmdien ar 4:5 piekāpās Vācijas valstsvienībai. A apakšgrupā latvieši bija ceturtie un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 6:1 apspēlēja Slovākiju, bet piektdien ceturtdaļfinālā ar 1:14 kapitulēja Zviedrijai.

Savukārt Norvēģijas valstsvienība turnīru sāka ar 9:3 uzvaru pār Dāniju, bet tad ar vienādu 1:9 rezultātu piekāpās Zviedrijai un Somijai, B grupā gūstot trešo vietu. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Norvēģija ar 10:0 sagrāva Austrāliju, bet ceturtdaļfinālā spraigā cīņā ar 2:3 tikai pagarinājumā piekāpās Šveicei, tādējādi esot pavisam tuvu iekļūšanai pasaules čempionāta pusfinālā.

Latvija ar norvēģiem divreiz tikās sagatavošanās posmā, katrai komandai tiekot pie vienas uzvaras. Tās savā starpā spēkojās arī pirms diviem gadiem Rīgā notikušajā pasaules čempionātā, saspringtā grupu turnīra cīņā tām cīnoties neizšķirti 5:5.

Norvēģijas florbola izlase pie medaļām pasaules čempionātos tikusi vienu reizi - 1996.gadā pirmajās meistarsacīkstēs tā guva bronzu.

Latvijas vīriešu florbola izlase uz pasaules čempionātu devusies teju tikai ar virslīgas spēlētājiem sastāvā.

Sastāvā kopumā iekļauti 20 florbolisti, no kuriem pieci ir no pašreizējās Latvijas čempiones "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog". Pa trim florbolistiem ir no "Lielvārde"/"Fat Pipe" un Cēsu "Lekringa", kamēr pa diviem - no Stalbes "Pārgaujas" un "Talsu NSS"/"Krauzers". Visbeidzot pa vienam florbolistam nāk no "Ķekavas", Liepājas kluba "Kurši"/"Ekovalis" un Kocēnu "Rubenes".

Vēl divi florbolisti spēlē ārzemēs - Morics Krūmiņš Somijā, bet Andris Rajeckis Šveicē.

Latvijas florbolistus cīņā ved somu speciālists Arto Rīhimeki, kuram asistē Pertu Kitehonka un bijušais izlases florbolists Ingus Laiviņš, bet vārtsargiem palīdz Andis Blinds.

Pasaules čempionātā startē 16 valstu izlases, kas, ņemot vērā Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) rangu, sadalītas divos ešelonos. Pirmajā no tiem bija astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēja A un B apakšgrupās, bet ranga otrā astotnieka izlases veidoja C un D grupu. Divas A un B apakšgrupu labākās komandas uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle attiecīgi ar D un C grupu pirmo divu vietu ieguvējām. Latvijas izlase turnīru sāka A apakšgrupā - kopā ar Čehijas, Šveices un Vācijas komandām. B apakšgrupā spēlē Norvēģijas, Dānijas, Zviedrijas un Somijas izlases. C grupā cīnās Taizemes, Polijas, Igaunijas, Austrālijas valstsvienības, bet D grupā - Japānas, Singapūras, Slovākijas un Kanādas izlases.

Latvija pasaules čempionāta finālturnīros piedalījusies desmit reizes, tostarp iepriekšējās deviņas pēc kārtas, četras reizes paliekot uzreiz aiz lielā četrinieka - piektajā vietā. Aizpērn savā laukumā gan Latvijai turnīrs izvērtās ļoti neveiksmīgs, samierinoties ar desmito vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi