Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Handbola federācijas prezidents: Bijām sapņojuši par šo apbalvojumu

Saņemot valsts labākās sporta spēļu komandas balvu, Latvijas handbolam ir izdevies piepildīt savu sapni, sarunā ar žurnālistiem Latvijas Gada balva sportā 2019 teica Latvijas Handbola federācijas (LHF) prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka labākās Latvijas sporta spēļu komandas balvu saņēma Latvijas vīriešu handbola izlase, kas balsojumā pārspēja TTT Rīga komandu un Latvijas vīriešu hokeja izlasi.

"Domāju, ka šī balva ir patiess paldies tiem vīriem, kuri visus šos gadus ir centušies un cīnījušies laukumā," teica LHF prezidents Bičevskis. "Bijām sapņojuši par šo apbalvojumu."

"Varētu teikt, ka tas ir simbolisks sveiciens visiem treneriem un līdzjutējiem, kuri vairākus gadus cerēja, ka šāds brīnums reiz notiks."

Balvas saņemšanu vēl īpašāku padara fakts, ka handbols Latvijā aizvien nav kļuvis par profesionālu sporta veidu, tāpēc uzvarēt pārējos konkurentus ir teju vai neiespējami.

"Nav noslēpums, ka handbols Latvijā ir amatieru sports. Jā, mums ir daži profesionāļi un talantīgi spēlētāji, kuri ar to spēj nopelnīt naudu, taču lielākoties, tie ir entuziasti, kuri uz treniņiem nāk pēc aizvadītas darba dienas," handbola reālo situāciju valstī aprakstīja Bičevskis. 

"Tā ir fantastiska sajūta, ka komanda, kurā puse ir profesionāļi, bet otra puse amatieri, spēj rādīt lielu pretsparu profesionālām vienībām. Sajūtas ir līdzīgas kā ar Islandes brīnumu - viņi pārsteidza gan handbolā, gan futbolā."

Pēc vēsturiskās kvalificēšanās Eiropas čempionātam, kurā Latvijas izlase spēlēs pirmo reizi, lielas izmaiņas šajā sporta veidā vēl nav notikušas, taču Bičevskis bija pārliecināts, ka augsne nu jau ir gana pateicīga, lai nākotnē tas mainītos.

"Cerams, ka lietas mainīsies. Pagaidām vēl ne līdz galam mums notic, jo sporta veids vēl ir mazskaitlīgs un ierobežots. Tomēr uzskatu, ka pietiekami laba spēle Eiropas čempionātā dos potenciālu un iemeslu apkārtējiem noticēt, ka mēs varam vairāk, nekā to rāda mārketinga skaitļi," teica handbola federācijas prezidents.

Sporta veidam ir visas iespējas sagaidīt spožāku nākotni, jo jau šobrīd jauniešu vecuma komandas starptautiskos turnīros demonstrē atzīstamu sniegumu, un arī Latvijā handbols kļūst arvien populārāks.

"Vairāki rezultāti rāda, ka potenciāls ir. Mūsu mini handbola festivālos arvien vairāk mazie ķipari skaidra pa laukumiem. Tāpat Murjāņu Sporta skola pēdējos gados rāda atzīstamu sniegumu. Piemēram, pagājušajā gadā šīs skolas jauniešu komanda Latvijas virslīgā izcīnīja ceturto vietu. Pērnā gada vasarā Murjāņu jauniešu vienība Čehijā notikušajā turnīrā izcīnīja otro vietu, zaudējot vien vāciešiem."

"Šie rezultāti rāda, ka mēs varam konkurēt, jo jauniešiem ir potenciāls. Protams, tā nav katru gadu, bet šie sasniegumi rāda, ka mums ir talantīgi sportisti."

Savukārt pirms došanās uz Norvēģiju, kur nākamā gada sākumā gaidāms Eiropas čempionāts, Latvijas izlasei konkrēti mērķi nav izvirzīti.

"Man ļoti patika tā sajūta, kas bija pirms izšķirošās spēles ar Slovēniju. Toreiz visiem bija skaidrs, ka nav nekādu uzstādījumu. Svarīgākais bija vai puiši grib uzvarēt," gaisotni, pirms došanās uz pirmo Eiropas čempionātu Latvijas handbola izlases vēsturē, raksturoja Bičevskis. "Kā klāsies puišiem mēs nezinām, bet ceram, ka ikviens vēlēsies sevi pierādīt un pārsteigt gan mūs, gan savu komandu."

Handbola izlase pirmdien aizvadīja savu pēdējo treniņu Valmierā, bet jau no 27. līdz 30.decembrim tā darbu turpinās Rīgā.

30.decembrī treneru korpuss nosauks gala sastāvu Eiropas čempionāta finālturnīram, bet 3.janvārī komanda izlidos uz Tronheimu, lai sacensību vietā jau aizvadītu pēdējo sagatavošanās ciklu, piecu dienu ietvaros aizvadot pārbaudes spēli ar Norvēģijas B izlasi. 

Latvijas nacionālā izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnīsies pirmo reizi vēsturē. Kvalifikācijas turnīrā Armanda Uščina vadītā komanda cīnījās sestajā grupā, kurā sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, apsteidzot gan Nīderlandi, gan Igauniju, bet pirmo vietu atstājot Slovēnijai. Izšķirošo uzvaru Latvija guva tieši pret 2017.gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieci, slovēņus Latvijā pieveicot ar 25:24.

Latvijas handbola izlase 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupā tiksies ar Spāniju, Vāciju un Nīderlandi. Šīs izlases cīnīsies C apakšgrupā, kas savus dueļus aizvadīs Norvēģijas pilsētā Tronheimā. 

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 10. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Top komentāri

bet
b
kur rodas tādi atkritumi kā šis?
Bxydudh
B
Mèsls, kur vèl vińš ielīdīs?
tas tiešām ir psc!
t
kur šis tautas partijas kabatas biljarda čempions ir ielīdis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi