Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Par spīti zaudējumam Nīderlandiešiem, Latvija jau trešdien nodrošināja vietu EČ finālturnīrā, pārspējot spēcīgo Sovēniju

Latvijas handbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikāciju noslēdz ar zaudējumu

Latvijas vīriešu handbola izlase svētdien Nīderlandē 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē ar 21:25 (11:13) piekāpās Nīderlandei. Tiesa, šis zaudējums vairs nespēja atņemt Latvijas izlasei trešdien panākto - Valmierā ar rezultātu 25:24 uzvarēta spēcīgā Slovēnija, Latvijai tādējādi pirmo reizi vēsturē kvalificējoties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Spēli labāk iesāka laukuma saimnieki, tomēr Latvija pakāpeniski atspēlējās un puslaika pārtraukumā devās tikai ar divu vārtu deficītu (11:13). Otrā puslaika ievadā nīderlandieši ātri dubultoja pārsvaru, tomēr latvieši atspēlējās un pārņēma vadību (18:17). Taču Nīderlandes handbolisti guva trīs bezatbildes vārtus un vadību noturēja līdz pat mača finālsvilpei.

Kvalifikācijas grupas kopvērtējuma ar desmit punktiem sešās spēlēs uzvarēja Slovēnija, otrā ar astoņiem punktiem bija Latvija, abām iegūstot tiesības spēlēt Eiropas čempionātā. Sešus punktus ieguva Nīderlande, kamēr bez punktiem bija Igaunija.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 valstu izlases, kas tika ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Šis kvalifikācijas turnīrs ir plašākais, kāds jebkad noticis. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Eiropas čempionāta finālturnīrā jau pirms atlases sacensībām vietas bija nodrošinājušas organizatores Zviedrija, Austrija un Norvēģija, kā arī esošā Eiropas čempione Spānija. 2020. gadā Eiropas čempionātā pirmoreiz piedalīsies 24 valstu izlases (iepriekš - 16). Eiropas čempionāta finālturnīrs norisināsies no 2020. gada 10. līdz 26. janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi