Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvijas handbola izlase ir apņēmības pilna cīnīties par uzvaru pār Čehiju

Latvijas handbola izlase 2010.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē trešdien Rīgā pret Čehijas izlasi ir apņēmības pilna cīnīties par uzvaru, taču tas, ņemot labāko spēlētāju traumas, nebūs viegli izdarāms.Jau krietnu laiku pirms EČ kvalifikācijas turnīra sākuma bija zināms, ka savainojumu dēļ Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt divi līderi Evars Klešniks un Mārtiņš Lībergs, kuri spēlē spēcīgajā Vācijas Bundeslīgā.

"Klešnika un Līberga prombūtne lielākās problēmas mums rada aizsardzībā," otrdien žurnālistiem preses konferencē teica izlases kapteinis Margots Valkovskis. "Viņi izlasē ir aizsardzības pamatbalsti. Ja uzbrukumā Klešniku vēl varētu aizstāt Ģirts Lilienfelds, tad aizsardzībā mums jāizveido jauns spēles modelis. Kā tas treniņos būs izdevies, parādīs cīņa, taču neviens no izlases puišiem rokas nav nolaidis, un visi ir gatavi cīnīties par uzvaru trešdienas spēlē," uzsvēra Valkovskis.Viņš sacīja, ka atšķirībā no iepriekšējiem kvalifikācijas turnīriem šis pēc izspēles sistēmas maiņas būs krietni garāks, tāpēc mājas spēlēs jācenšas uzvarēt. Izlases trumpji pret čehiem varētu būt ātra spēle uzbrukumā, jo ar fiziskiem dotumiem labāk apveltītos pretiniekus veiksmīgi varētu apspēlēt ar kustīgumu.Latvijas Handbola federācijas prezidents Andrijs Brencāns norādīja, ka izlasei ir izvirzīts uzdevums cīnīties par ceļazīmes izcīnīšanu uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kas 2010.gadā no 19. līdz 31.janvārim risināsies Austrijā.Līdzīgs uzdevums un mērķis ir arī Čehijas izlasei, kuras galvenais treneris Martins Liptāks otrdien sacīja, ka arī viņi Rīgā ieradušies pēc uzvaras. "Mūsu pienākums ir uzvarēt. Komandā ir pieredzējuši spēlētāji no labiem klubiem," sacīja Liptāks. Gaidāmo spēli čehi uztver ļoti nopietni, taču uzskata, ka par uzvaru kvalifikācijas grupā cīnīsies viņi un olimpiskie čempioni Francijas izlases handbolisti. Liptāks uzskata, ka Latvija grupā cīnīsies par trešo vietu ar Portugāli, bet piektā vieta tiks Luksemburgas izlasei.Latvijas un Čehijas izlašu spēle trešdien Olimpiskajā sporta centrā Rīgā sāksies plkst.20, bet no plkst.22.10 to ierakstā translēs televīzijas kanāls LTV7.EČ kvalifikācijas turnīra 6. grupā Latvija nākamo spēli aizvadīs 2.novembrī viesos pret Luksemburgu. Grupā ir arī Francijas un Portugāles izlases. Piecu komandu cīņā pēc divu apļu spēlēm divas labākās grupas izlases iegūs ceļazīmes uz finālturnīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi