Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas handbola izlases stūri pārņem vācietis Cīrke

Latvijas vīriešu handbola izlases galvenā trenera amatā apstiprināts 48 gadus vecais Vācijas speciālists Ārons Cīrke, informē Latvijas Handbola federācija (LHF).

Līgums noslēgts uz pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" laiku ar iespēju to pagarināt.

Cīrke ir dzimis 1972.gadā Vācijas pilsētā Kaltenkirhenē. Spēlētāja karjeras sākumposmā Cīrke no 1989.-1993.gadam pārstāvēja Vācijas klubu "Kiel". Karjeras turpinājumā līdz 2004.gadam Cīrke spēlēja tādās Vācijas komandās kā "VfL Bad Schwartau", "SG Flensburg", "VfL Gummersbach", "VfL Hammeln" un "GWD Minden".

2004.gadā Cīrke noslēdza profesionāla spēlētāja karjeru pleca savainojuma dēļ. 24 spēlēs Latvijas izlases galvenais treneris pārstāvējis Vācijas nacionālo handbola izlasi. 1998.gada Eiropas čempionātā kopā ar Vācijas izlasi Cīrke ieguva sudraba medaļu. Tāpat Cīrke pārstāvējis arī Vācijas pludmales handbola izlasi.

Trenera karjeru Cīrke sāka 2005.gadā, kad kļuva par "GWD Minden" otrās komandas galveno treneri, kā arī asistentu bundeslīgas komandā. No 2014. līdz 2016.gadam Cīrke vadīja Vācijas otrās bundeslīgas klubu "Empor Rostock", pēc kā sekoja trīs gadi citā Vācijas klubā "TuS N-Lubbecke", kas šajā laikā cīnījās gan Vācijas pirmajā, gan otrajā bundeslīgā. Ar "Minden" un "N-Lubbecke" komandām trenerim izdevās triumfēt Vācijas otrajā bundeslīgā.

Zīmīgi, ka nesen Cīrke tika apstiprināts par galveno treneri Vācijas otrās bundeslīgas klubā "TV Emsdetten", kuru šobrīd pārstāv viens no Latvijas nacionālās izlases līderiem Aivis Jurdžs.

Latvijas izlase pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" pirmajā kārtā bija starp četrām izliktajām komandām, jo bija viena no četrām vājākajām komandām Eiropas čempionāta finālturnīra noslēgumā. Pretī Latvijai varēja stāties viena no veiksmīgi kvalifikācijas pirmo posmu pārvarējušajām izlasēm, un par to kļuva Izraēlas valstsvienība.

"Play-off" pirmā kārta tiks izspēlēta 15. līdz 19.aprīlim. Pirms pāris gadiem Latvija ar Izraēlu jau tikās, kad pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā uzvarējām ar 29:28. Toreiz Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Aivis Jurdžs, bet Dainis Krištopāns pievienoja astoņus vārtu guvumus.

Pirmā spēle notiks 16.aprīlī Izraēlas valstsvienība laukumā Telavivā, "Shlomo Arena". Savukārt atbildes spēle notiks 19.aprīlī Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Otrā kārta tiks izspēlēta laika posmā no 5. līdz 11.jūnijam.

Jau ziņots, ka LHF pēc līguma termiņa beigām nolēma neturpināt sadarbību ar Latvijas nacionālas izlases galveno treneri Armandu Uščinu.

Uščins pie Latvijas nacionālas izlases stūres stājās 2017.gada maijā. Tieši viņa vadībā Latvijas nacionālā izlase pirmo reizi iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā, kvalifikācijas sacensībās pārspējot arī vienu no vadošajām Eiropas handbola izlasēm Slovēniju. Eiropas čempionātā janvārī Latvija grupā piekāpās nākamajai čempionei Spānijai (22:33), Nīderlandei (24:32) un Vācijai (27:28).

Zīmīgi, ka arī divi iepriekšējie Uščina priekšgājēji - Uģis Vikštrems un Valdis Labanovskis - no amata tika atbrīvoti tikpat negaidīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi