Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas handbola izlasi vadīs Veršakovs

Vācijas speciālista Ārona Cīrkes vietā Latvijas vīriešu handbola izlasi turpinās vadīt Sandris Veršakovs, ceturtdien paziņoja Latvijas Handbola federācija (LHF).

Jau ziņots, ka vīriešu izlasi nevadīs līdzšinējais izlases galvenais treneris Cīrke. Ceturtdien to oficiāli savā tīmekļa vietnē apstiprinājusi LHF.

Sadarbība pārtraukta "pēc abpusējas vienošanās. Tiek minēts, ka sākotnēji LHF ar Cīrki bija noslēgusi vienošanos uz pasaules čempionāta "play-off" spēlēm, kuras bija paredzētas aizvadīt no šī gada marta līdz jūnijam. Tomēr Covid-19 krīzes rezultātā šīs spēles tika atceltas, un ceļazīmes uz pasaules čempionātu tika sadalītas pēc valstu ranga.

"Pēc tam vienoties ar vācu speciālistu par Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu bija jau krietni sarežģītāk, un abas puses nonāca pie lēmuma, ka šajos apstākļos ārzemju speciālistam vadīt valstsvienību ir praktiski neiespējami," rakstīts paziņojumā.

Ir panākta vienošanās, ka izlasi 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā vadīs tās līdzšinējais trenera palīgs Veršakovs.

"Šajā situācijā tas bija vienīgais loģiskais solis, jo Sandris šobrīd strādā ar izlasi un Dobeles Tenax, kā arī mēnesi pirms pirmajām spēlēm meklēt pilnīgi jaunu treneri nebūtu prātīgi," skaidro LHF.

"Abas puses aktīvi diskutēja un centās panākt vienošanos arī uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, tomēr sarežģītie apstākļi piespieda pieņemt šādu lēmumu," par sadarbības pārtraukšanu ar Cīrki teic LHF izlašu direktors Arvis Juzups.

"Katrā ziņā mums ir jāiet uz priekšu un jātiecas uz mūsu mērķi - kvalificēšanos 2022.gada Eiropas čempionātam," viņš piebilst.

Jaunais izlases treneris Veršakovs bija nedaudz pārsteigts par šādu notikumu pavērsienu.

"Piekritu piedāvājumam, jo man kā trenerim vadīt izlasi ir bijis pašmērķis, tomēr nebiju plānojis tik ātri kļūt par galveno," viņš saka sarunā ar LHF preses pārstāvi. "Biju domājis vēl dažus gadus strādāt un iegūt pieredzi."

"Protams, tas mazliet bija pārsteigums, jo biju pārliecināts, ka ar Cīrki tiks turpināta sadarbība. Tā kā komandai nepieciešams treneris, pieņēmu šo piedāvājumu," skaidro treneris.

Jau ziņots, ka šoziem Cīrke tika apstiprināts par galveno treneri Vācijas otrās bundeslīgas klubā "TV Emsdetten", kuru tobrīd pārstāvēja viens no Latvijas nacionālās izlases līderiem Aivis Jurdžs.

Viens no iemesliem sadarbības pārtraukšanai bija grūtības, atgriežoties no novembrī paredzētajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Tad trenerim Vācijā būtu jāpavada desmit dienas pašizolācijā, un atrašanās karantīnā viņam liegtu pildīt pienākumus klubā. Tāpat Cīrke nebija pārliecināts, vai mači novembrī vispār tiks aizvadīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi