Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latvijas handbolisti izšķirošo spēli par vietu PČ aizvadīs Valmierā

Latvijas vīriešu handbola izlase pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošās "play-off" kārtas otro spēli pret Baltkrieviju aizvadīs 15.jūnijā Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, pavēstījusi Latvijas Handbola federācija.

Abu komandu pirmā spēle notiks Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, taču baltkrievu puse vēl nav izlēmusi, kurā datumā spēle tiks aizvadīta - 10., 11. vai 12.jūnijā. Pēdējais termiņš, kad jāizlemj par spēles datumu, ir šī piektdiena.

Latvijai mājas spēle bija jāieplāno laika posmā no 14. līdz 16.jūnijam, un federācija lēmusi, ka atbildes duelis notiks trešdien, 15.jūnijā, plkst.19.35 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, kur latvieši jau aizvadīja pēdējos divus kvalifikācijas grupu turnīra mačus pret Kipru un Ukrainu.

Kā zināms, grupu turnīrā Latvijas handbolisti ieņēma pirmo vietu, sešās spēlēs izcīnot piecus panākumus un vienreiz cīnoties neizšķirti.

Paredzams, ka gatavošanos izšķirošajām spēlēm par vietu pasaules čempionātā, kas nākamā gada janvārī norisināsies Francijā, latvieši sāks jūnija sākumā. Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems iepriekš pauda apņēmību, ka spēlēm pret Baltkrieviju izdosies sapulcēt spēcīgāko sastāvu.

Uzvarētājs divu spēļu summā nodrošinās vietu pasaules čempionātā. Latvija līdz šim nav startējusi ne Eiropas, ne pasaules čempionātu finālturnīros. Tiesa, Latvijas izlase reizi jau spēlējusi pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" kārtā, kad 2004.gadā divu spēļu summā ar 47:70 (23:36, 24:34) kapitulēja nākamajai pasaules čempionei Spānijai. Vēl reizi Latvijas handbolisti startējuši Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play-off" - 2007.gadā divu spēļu summā ar 56:64 (30:31, 26:33) tika atzīts Čehijas pārākums. Pēc 2008.gada Eiropas čempionāta tika mainīta kvalificēšanās sistēma, un "play-off" vairs netiek aizvadīts.

Pavisam nesen, 2015.gada nogalē, Latvijas handbolisti, nespēlējot optimālajā sastāvā, ar Baltkrieviju sacentās Rīgas domes kausa izcīņā, kur piekāpās ar 26:28, lai gan pēc puslaika bija vadībā ar 17:14.

Baltkrievijas izlase vēsturē pa trim reizēm startējuši Eiropas un pasaules čempionātos, labākos rezultātus sasniedzot 1994. un 1995.gadā, kad bija attiecīgi astotie Eiropā un devītie pasaulē. Pērn pasaules čempionātā Baltkrievija nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, finišējot 18.vietā 24 komandu konkurencē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi