Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas kamaniņu stafetes komandai septītā vieta pēdējās olimpiskās atlases sacensībās

Latvijas kamaniņu sporta komanda sestdien ieņēma septīto vietu ASV trasē Pārksitijā notikušā Pasaules kausa sezonas piektā posma stafetes sacensībās.

Pie kārtējās pārliecinošās uzvaras tika Vācijas komanda ar Natāliju Geisenbergeri, Fēliksu Lohu un Tobiasu Vendlu/Tobiasu Ārltu ierindā. Savukārt Latvija, ko pārstāvēja Ulla Zirne, Mārtiņš Rubenis, kā arī Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža, atpalika par 1,223 sekundēm.

Otro vietu sacensībās ieņēma ASV komanda, bet trešā palika Itālija.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četrām šosezon notikušajām stafetes sacensībām pirmajā vietā ar 339 punktiem atrodas Vācija, kurai ar 290 punktiem seko ASV, bet vēl par desmit punktiem mazāk ir Itālijai.

Savukārt Latvija ar 206 punktiem ieņem stabilu sesto vietu.

Kā zināms, arī šis etaps individuālajās sacensībās Latvijai nebija sekmīgs. Divnieku mačos desmito vietu ieņēma brāļi Šici, bet 12.vietu izcīnīja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Vīriem Rubenis izcīnīja 13.vietu, Inārs Kivlenieks palika 25.vietā, bet Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš nekvalificējās pamatsacensībām. Savukārt dāmām Ulla Zirne un Elīza Tīruma palika attiecīgi 18. un 23.pozīcijā.

Ar šīm sacensībām noslēgusies kvalifikācija februārī gaidāmajām Soču olimpiskajām spēlēm un paredzams, ka tām kvalificējušies abi Latvijas divnieki un abas dāmas, kā arī Rubenis, Mauriņš un Kivlenieks vīru konkurencē.

Tāpat arī Latvijas komanda ieguvusi tiesības piedalīties Soču Olimpiādes stafetes sacensībās.

Turpinājumā pēc gadu mijas pasaules labākie kamaniņu braucēji tiksies arī Kēnigzē, Oberhofā un Altenbergā, bet 25. un 26.janvārī Pasaules kausa noslēdzošais, devītais, posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts, risināsies Siguldā.

Soču olimpiskās spēles notiks no 2014.gada 7. līdz 23.februārim, bet kamaniņu sacensības sāksies jau 8.februārī ar vīriešu vieninieku sacensībām.

Pagājušajā sezonā no Latvijas sportistiem Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis un Kivlenieks ieņēma attiecīgi 14. un 15.vietu, dāmām Elīza Tīruma izcīnīja 11.vietu, bet divniekiem brāļi Šici sezonu noslēdza sestajā vietā.

Pavasarī tieši Soču posmā daudzi Latvijas kamaniņu braucēji sasniedza sezonas labākos rezultātus - brāļi Šici izcīnīja vienīgās medaļas individuālajā konkurencē sezonā, ierindojoties trešajā vietā, Rubenis ieņēma piekto vietu kungu konkurencē, savukārt Zirne karjeras otrajās Pasaules kausa sacīkstēs izcīnīja 13.vietu.

Vēl Tīruma Sočos ieņēma astoto vietu, Gudramovičs ar Kalniņu izcīnīja 14.vietu divniekos, savukārt kungu konkurencē Kivlenieks bija 13., bet Mauriņš 20.vietā. Vīru sacensībās Rubenis pēc pirmā brauciena pat bija līderis, bet Mauriņš atradās augstajā sestajā vietā.

Tāpat pagājušajā sezonā Latvijas kamaniņu braucēji izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta stafetē. Turklāt brāļi Šici no sezonas svarīgākajām sacensībām ar medaļu atgriezās jau piekto reizi pēdējo sešu gadu laikā. 2008. un 2009.gadā Latvijas komanda izcīnīja bronzu pasaules čempionātu stafetē, 2010.gadā Šici tika pie sudraba Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet vēl pēc gada viņiem bija bronza arī pasaules čempionāta individuālajās sacensībās.

Pēc pagājušās sezonas par karjeras beigām paziņoja pieredzējusī Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma, kura šosezon palīdz Francijas kamaniņu braucējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi