Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Svētdiena, 25. augusts
Patrīcija, Ludis, Ludvigs, Ivonna, Patriks

Latvijas karogu Parīzes olimpisko spēļu atklāšanā nesīs Miezis un Graudiņa

Latvijas delegācijas karognesēji 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā būs 3x3 basketbolists Nauris Miezis un pludmales volejboliste Tīna Laura Graudiņa.

Latviju Parīzes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 29 sportisti 14 disciplīnās. Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26.jūlija līdz 11.augustam.

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs: “Man ir liels prieks un saviļņojums būt šodien kopā, tajā mazliet pacilātajā, mazliet satrauktajā atmosfērā pavadot mūsu sportistus uz Parīzi. Šīs ir īpašas spēles, jo tieši pirms simts gadiem, 1924. gadā arī Parīzē, pirmo reizi Latvijas komanda startēja vasaras olimpiskajās spēlēs. Gan toreiz, gan tagad tās cerības un gaidas ir lielas. Man arī personīgi būs liels prieks un pagodinājums būt kopā ar jums pēc 11 dienām Parīzē olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Liels paldies visiem, kas ir tuvinājuši šo dienu, kad mēs jūs pavadām, kas ir tuvinājuši jūsu dalību olimpiskajās spēlēs. Jums visiem es vēlu spēku, sparu un, protams, mazliet arī veiksmes.”

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš: “Abi minētie sportisti ir izcili savos sporta veidos, par ko liecina viņu līdzšinējie sasniegumi. Tīna Laura Graudiņa tika izvēlēta kā komandas kapteine sporta veidam, kurā daudzus gadus līdzjutējiem un atbalstītājiem tiek sarūpēti izcili rezultāti un spilgtas emocijas. Savukārt Nauris Miezis kā Olimpiskais čempions, īsta zvaigzne laukumā un spilgts savas valsts patriots. Jācīnās ir sporta laukumos un disciplīnās, un tas ir labākais veids, kā sportistiem sevi parādīt un sniegt savu ieguldījumu - uzvarēt var piedaloties!”

Tīna Laura Graudiņa: “Esmu ļoti saviļņota un pateicīga par iespēju nest Latvijas karogu Parīzes Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Patiesi nevaru sagaidīt to brīdi, kad mēs ar Nastju un pārējiem delegācijas sportistiem varēsim pārstāvēt Latviju Olimpiskajās spēlēs, kuras, es ceru, būs kā īsti draudzības, sporta un izcilības svētki!”

Nauris Miezis: ”Ir liels gods otro reizi pārstāvēt savu valsti Olimpiskajās spēlēs un īpašs gods kļūt par Latvijas delegācijas karognesēju spēļu atklāšanas ceremonijā. Paldies par lielo uzticību! Ar savu sniegumu un rezultātiem darīsim lepnus mūsu tuviniekus un visus atbalstītājus, kā arī iedvesmosim jauniešus pievērsties sportam!”

Pirms Komanda Latvija prezentācijas pasākuma notika delegācijas informatīvā sapulce, kur komandas dalībnieki tika iepazīstināti ar sadzīves apstākļiem Olimpiskajā ciematā un noteikumiem, kas ir jāievēro Olimpisko spēļu laikā, antidopinga un medicīnas jautājumiem, kā arī savas rekomendācijas sniedza pārstāvis no Drošības dienesta.

XXXIII Vasaras Olimpiskās spēles sāksies 26. jūlijā ar Atklāšanas ceremoniju plkst. 20.00 pēc Latvijas laika. Pirmie starti Komanda Latvija delegācijas dalībniekiem būs jāaizvada šaušanā, tenisā, pludmales volejbolā, kalnu riteņbraukšanā, peldēšanā un 3x3 basketbolā. Sekot līdzi kalendāram, rezultātiem un sportistu profiliem.

Komanda Latvija delegācijas vadītājs Olimpiskajās spēlēs būs LOK Ģenerālsekretārs Raitis Keselis, kurš jau daudzus gadus ir bijis tieši iesaistīts tehnisku, juridisku un citu ikdienas jautājumu risināšanā gan gatavojoties Spēlēm, gan Olimpiskajās spēlēs uz vietas.  

Latvijas delegācijas sastāvs Parīzes olimpiskajās spēlēs:

Zigmārs Raimo, Francis Lācis, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis (visi - 3x3 basketbols), Līna Mūze-Sirmā, Anete Sietiņa, Agate Caune, Gunta Vaičule, Rūta Kate Lasmane, Patriks Gailums, Gatis Čakšs, Valters Kreišs (visi - vieglatlētika), Pāvels Švecovs (modernā pieccīņa), Daniils Bobrovs, Ieva Maļuka (abi - peldēšana), Džeja Patrika (daiļlēkšana), Toms Skujiņš, Anastasija Karbonāri (abi - šosejas riteņbraukšana), Mārtiņš Blūms (kalnu riteņbraukšana), Veronika Monika Stūriška, Kristens Krīgers (abi - BMX superkross), Ernests Zēbolds (BMX frīstails), Tīna Graudiņa, Anastasija Samoilova (abas - pludmales volejbols), Aļona Ostapenko (teniss), Kristaps Neretnieks (jāšanas sports), Agate Rašmane, Lauris Strautmanis (abi - ložu šaušana), Ritvars Suharevs (svarcelšana).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi