Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas kērlinga izlasēm trešās vietas Eiropas čempionāta B divīzijā

Latvijas vīriešu un sieviešu kērlinga izlases piektdien ar trešajām vietām noslēdza dalību Dānijā notiekošā Eiropas čempionāta (EČ) B divīzijas turnīrā, tomēr nevienai neizdevās atgriezties A divīzijā.

Līdz ar to Eiropas čempionāta noslēgumā abām Latvijas izlasēm tikusi 13.vieta, jo A divīzijā sacenšas desmit labākās komandas.

Latvijas vīriešu izlase duelī par trešo vietu ar 13-3 ļoti pārliecinoši pieveica Izraēlu, cīņu noslēdzot jau pēc astoņiem endiem.

Jau vēstīts, ka vispirms Latvija savā apakšgrupā palika otrā, kas tai izslēgšanas spēles lika sākt no ceturtdaļfināla. Turpinājumā ceturtdien ar 8-2 tika pieveikta Slovēnija, bet piektdien notikušajā pusfināla mačā Latvija ar 5-10 pārliecinoši piekāpās sacensību galvenajai favorītei Dānijai, tādējādi nespējot sasniegt finālu un līdz ar to arī nākamā gada A divīzijas turnīru.

Dāņi pērn olimpiskajās spēlēs izcīnīja augsto sesto vietu, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā bija ceturtajā pozīcijā. Dānija šajā turnīrā vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Kā ziņots, pamatturnīrā Latvijas vīriešu izlase vispirms ar 5-6 piekāpās Austrijai, bet pēcāk ar 10-2 apspēlēja Horvātiju. Turpinājumā Latvija ar 8-2 pārspēja Slovākiju, ar 7-6 uzveica Angliju, septiņu endu cīņā ar 10-1 uzvarēja Izraēlas izlasi un ar 8-6 apspēlēja Spāniju. Savukārt noslēdzošajā mačā latvieši ar 7-3 pārspēja Igauniju.

Vīru turnīrā katras grupas labākā komanda automātiski iekļuva pusfinālā, kamēr otrās un trešās vietas ieguvēji cīnījās ceturtdaļfinālā ar otras grupas attiecīgajām komandām - A grupas otrā komanda ar B grupas trešo vienību, bet A grupas trešā komanda ar B grupas vicelīderiem.

Tikmēr Latvijas dāmu izlase duelī par trešo vietu ar 8-7 pārspēja konkurentes no Anglijas. Vēl pēc pieciem endiem latvietes zaudēja ar 3-5, bet turpinājumā pārņēma vadību ar 8-5. Kaut noslēdzošajā endā latvietes divus punktus atguva, Latvija svinēja uzvaru.

Kā ziņots, Latvijas sieviešu izlasei B divīzijas pusfinālā ceturtdien ar 5-7 piekāpās Čehijai. Tas nozīmē, ka komanda nākamgad būs spiesta atkal cīnīties B divīzijā, bet vietu A divīzijā nodrošināja pusfinālu uzvarētājas Čehija un Itālija.

Pirms tam čempionāta pirmajā cīņā Latvija ar 7-6 pieveica Polijas izlasi, turpinājumā ar 7-5 pieveica Čehiju, ar 10-8 pārspēja Austriju un ar 4-7 piekāpās Itālijai. Vēl latvietes ar 10-6 uzveica Angliju, ar 9-7 pārspēja Nīderlandes izlasi, ar 5-7 atzina Turcijas pārākumu, ar 10-1 tika sagrauta Francija un ar 8-4 pārspēta arī Slovākija.

Noslēgumā Itālija, Latvija un Čehija izcīnīja pa septiņiem panākumiem deviņos mačos, bet latvietes apakšgrupā tika klasificētas otrajā pozīcijā. Grupas uzvarētājas Itālija pusfinālā sacentās ar ceturto spēcīgāko komandu Angliju, bet Latvija spēkojās ar trešās vietas ieguvēju Čehiju.

Pērn abas Latvijas izlases otro gadu pēc kārtas sacentās Eiropas čempionāta A divīzijā, tomēr katra no tām guva tikai pa vienai uzvarai deviņās spēlēs, izkrītot uz B divīziju. 2013.gadā abām izlasēm izdevās izcīnīt līdz šim augstākās vietas A divīzijā - sievietes finišēja septītās, bet vīrieši bija astotie.

Čempionāts ilgs līdz sestdienai. Divas spēcīgākās B divīzijas komandas gan vīriem, gan sievietēm nākamgad varēs startēt A divīzijas čempionātā. Tāpat gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē B divīzijas spēcīgākā izlase cīnīsies ar A divīzijas astoto labāko komandu par vietu pasaules čempionātā.

Sieviešu izlase 2009.gadā pirmo reizi iekļuva starp B divīzijas divām labākajām valstsvienībām, kamēr vīriešiem tas pirmoreiz izdevās gadu vēlāk. Kopš tā laika Latvijas komandām vienmēr bija izdevies noturēties A divīzijā starp desmit labākajām Eiropas komandām vai arī atgriezties tajā nākamajā gadā, tomēr šogad šī sistēma ir lauzta.

Latvijas vīriešu kērlinga izlases sastāvs - Ritvars Gulbis, Normunds Šaršūns, Artūrs Gerhards, Aivars Avotiņš, Raivis Bušmanis. Treneris: Roberts Krusts.

Latvijas sieviešu kērlinga izlases sastāvs - Evita Regža, Dace Regža, Jeļena Rudzīte, Sabīne Jeske, Santa Blumberga. Treneris: Ansis Regža.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi