Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Latvijas komanda sporta dejās uzvar Ziemeļeiropas čempionātā

Somijas galvaspilsētā Helsinkos notikušajā Ziemeļeiropas čempionātā sporta dejās panākumus guvusi Latvijas komanda, kas deviņu valstu konkurencē kļuva par uzvarētāju, portālu Diena.lv informēja Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Individuālajā vērtējumā Latvijas deju pāri dažādās vecuma grupās un deju programmās (standartdejās un Latīņamerikas dejās) ieguva septiņas godalgotas vietas - četras pirmās, vienu otro un divas trešās.

Ziemeļeiropas čempionātā piecās vecuma grupās standartdejās un Latīņamerikas dejās kopā piedalījās 293 deju pāri no Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas, Somijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas. Saskaņā ar noteikumiem komandu ieskaitē tika ņemti vērā katras valsts divu labāko pāru rezultāti katrā grupā gan standartdejās, gan Latīņamerikas dejās. Izņemot vienu junioru un senioru grupu standartdejās, pārējās Latviju pārstāvēja gandrīz paši labākie deju pāri, tādējādi izvirzot valsti galveno favorītu statusā.

Latvijas dejotāji uz sevi liktās cerības attaisnoja un izcīnīja uzvaru, iegūstot 286 punktus un par 46 punktiem apsteidzot otrās vietas ieguvēju Igauniju, bet par 73 punktiem apsteidzot trešo vietu izcīnījušos mājiniekus somus. Latvijas kontā arī visvairāk uzvaru, triumfējot četrās no desmit grupām, bet Igaunijai un Vācijai tika pa divām uzvarām.

Visspilgtāk Latvijas pārstāvju dominance izpaudās jauniešu grupā 16 līdz 18 gadus veciem sportistiem, kur abās programmās tika izcīnītas uzvaras, bet fināla sešiniekā bija attiecīgi četri standartdeju un trīs Latīņamerikas deju pāri. Standartdejās triumfēja Latvijas reitinga trešais pāris Aleksandrs Koroļko un Santa Šauere, bet trešie bija Latvijas vicečempioni un pirms nedēļas pasaules čempionātā 11.vietu ieguvušie Iļja Davidovs un Katrīna Klapere. Tikmēr Latīņamerikas dejās sīvā cīņā ar Vācijas čempionāta bronzas medaļniekiem uzvaru Latvijai nodrošināja reitinga vicelīderi Karls Aņiščenko un Estere Klapere. Iegūstot vienādu punktu skaitu ar citu Vācijas pāri, ceturtie palika valsts čempioni Natans Katkovskis un Jeļizaveta Manija, kuri no tiesnešiem saņēma visvairāk pirmās vietas.

Pieaugušo grupā Latvija uzvaru atnesa Marts Smolko un Viktorija Puhovika, kuri bija pārliecinoši pirmie Latīņamerikas dejās 39 pāru konkurencē. Fināla sešinieku noslēdza Marts Puniņš ar Danu Jākabsoni. Arī standartdejās Puniņš un Jākabosne iekļuva finālā, kur negaidīti sīvi par piekto vietu cīnījās ar valsts reitinga pārliecinošajiem līderiem Andreju Rogovenko un Annu Vorončuku, kuri noslēgumā tomēr bija pārāki.

Juniori otrajā grupā 14 līdz 15 gadus veciem sportistiem Latīņamerikas dejās trīs pāru ļoti līdzīgajā cīņā par uzvaru nedaudz veiksmīgāki bija Leonards Petkevičs un Poļina Cepilova, bet Dāvim Rauzam un Melisai Bessonovai trešā vieta. Standartdejās, nepiedaloties Latvijas diviem vadošajiem pāriem, labāko rezultātu sasniedza Bogdans Tihoņenko un Katrīna Ērgle, kuri ierindojās ceturtajā vietā.

Vēl no Latvijas pāriem godalgotu vietu ieguva Ņikita Mjakšins un Luīze Kaščejeva, kuri bija otrie Junioru pirmajā grupā 12 līdz 13 gadus veciem sportistiem Latīņamerikas dejās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi