Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Latvijas ledusburātāji ar teicamām sekmēm startējuši pasaules un Eiropas čempionātā Hāpsalā

Nedēļas nogalē Hāpsalā, Igaunijā, noslēdzās Eiropas čempionāts ledusburāšanā DN klasē, kas sekoja nedēļas sākumā turpat aizvadītajam pasaules čempionātam. Pakutinot nervus un sagādājot ne vienu vien pārsteigumu pasaules spēcīgākajiem sportistiem, ar labiem panākumiem abos čempionātos startēja arī pašmāju burātāji, informēja Latvijas Zēģelētāju savienības preses sekretāre Sintija Sīmane.

No pieciem Latviju pārstāvošiem ledusburātājiem augstāko sniegumu uzrādīja Madars Alviķis. Viņš pasaules čempionātā 51 dalībnieka konkurencē izcīnīja 6.vietu, bet Eiropas čempionātu, pēdējā braucienā sīvā cīņā piekāpjoties vairākkārtējam pasaules čempionam Rojam Šerijam (ASV), noslēdza 4.vietā. No pjedestāla Madaru šķīra četri punkti. 

Pašreizējais Latvijas čempions ledusburāšanā Matīss Alviķis pasaules čempionātu noslēdza 16.vietā, bet Eiropas čempionātā ierindojās 8.vietā.

Pārējie Latvijas burātāji sacensības aizvadīja ar dažādām sekmēm. Gatim Graudumam 25.vieta pasaules čempionātā un 21.vieta Eiropas čempionātā, Raivo Elnionim attiecīgi 26.vieta un 52.vieta. Latvijas vecmeistaru Gunāru Rozenbergu šoreiz pievīla tehnika un kopvērtējumā viņam 34.pozīcija pasaulē un 43.vieta Eiropas čempionātā.

Visi Latvijas burātāji, izņemot Raivo Elnioni, Eiropas čempionātā startēja spēcīgākajā A jeb Zelta grupā.

Par pasaules un Eiropas čempionu tika kronēts Karols Jablonskis no Polijas, kuram šis ir jau astotais pasaules čempiona tituls un ceturtais Eiropas čempiona tituls pēc kārtas.

Čempionātos kopā piedalījās 160 burātāji no 17 valstīm, kas sacentās trīs apakšgrupās A (Zelta flote), B (Sudraba flote) un C (Bronzas flote) grupās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi