Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas Nacionālā sporta padome vienojas par budžeta samazinājuma apjomu sportam

Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) sēdē panākta vienošanās par valsts budžeta līdzekļu samazinājuma apjomu Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK), Latvijas Olimpiskajai vienībai (LOV) un citām sporta struktūrām, aģentūru BNS pirmdien informēja Finanšu ministrijas komunikāciju departamentā.

Finanšu ministra Einara Repšes vadītajā LNSP sēdē nolēma augstu sasniegumu sporta apakšprogrammā LOK finansējumu samazināt par 18 procentiem, bet LOV finanses apcirpt par 15 procentiem. Par 17 procentiem finansējums samazināts olimpisko sporta spēļu programmām un mazāk naudas saņems arī Latvijas Sporta federāciju padome (par 10%), Latvijas Olimpiešu sociālais fonds (10%), Latvijas Olimpiešu klubs un Latvijas Olimpiskā akadēmija (pa 33%).

Sporta pasākumu apakšprogrammā padome vienojās nepiešķirt finansējumu sportistu un bērnu ar paaugstinātu fizisko slodzi veselības aprūpei un medicīniskajai uzraudzībai. Tāpat par 10% samazināja finansējumu visām atbalstītajām sporta organizācijām, izņemot olimpisko sporta spēļu federācijas. Toties par 807 latiem palielināja finansējumu Latvijas Ratiņbasketbola federācijai.

Sporta būvju apakšprogrammā LNSP vienojās par 5% samazinājumu valsts īpašumā esošajām nacionālajām sporta bāzēm, finansējuma pārtraukšanu olimpisko sporta centru sporta bāzēm, kā arī par 11% samazināt finansējumu sporta inventāra iegādei izglītības iestādēs.

LNSP sēdē pieņēma lēmumu neatbalstīt Biķernieku kompleksās sporta bāzes nodošanu privatizācijai, jo tā nepieciešama valsts funkciju īstenošanai sporta nozarē. Sēdē arī izskatīja Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumu par "Daugavas" stadiona ieguldīšanu valsts SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" pamatkapitālā. Diskutējot tika izteikts alternatīvs priekšlikums "Daugavas" stadionu nodot valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamie īpašumi".

LNSP atbalstīja jautājuma virzīšanu izskatīšanai Ministru kabinetā, tomēr pirms tam aicinot VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" sagatavot savus priekšlikumus par "Daugavas" stadiona turpmāku attīstību. Šie priekšlikumi tiks izskatīti nākamajā LNSP sēdē, kurā varētu tikt pieņemts konkrēts lēmums.

LNSP sēde bija pirmā pēc valdības maiņas, un tajā par padomes priekšsēdētāja vietnieci ievēlēja izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi