Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas Olimpiešu sociālais fonds – būtisks sporta veterānu atbalstam

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti otrdien, 5.martā, tiekoties ar Latvijas Olimpiešu sociālā fonda pārstāvjiem, pauda pateicību fonda vadītājai Uļjanai Semjonovai par ieguldīto darbu, atbalstot sporta veterānus, portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienestā.
„Ilgus gadus sekojot līdzi fonda darbībai, redzams, ka tajā ir būtisks ne tikai materiālais aspekts, bet arī nenovērtējamais cilvēcīgums un sirsnīgums. Bijušie sportisti ļoti novērtē, ka Semjonovas kundze par viņiem interesējas, uzmundrina, piezvana,” akcentēja apakškomisijas sekretārs Dzintars Ābiķis. 

U.Semjonova informēja deputātus, ka fonds atbalsta tos bijušos sportistus, kas savulaik iztiku pelnījuši ar profesionālo darbību sportā. Pašlaik pabalstu saņem 305 cilvēki, un vēl teju 30 cilvēku pierakstījušies rindā uz pabalstu. U.Semjonova pauda prieku, ka šogad fondam palielināts valsts finansējums un šo rindu varēja samazināt, jo katru gadu palielinās arī pretendentu skaits. 

Pabalsta apmērs ir diferencēts, piemēram, sportisti, kas Olimpiskajās spēlēs izcīnījuši zelta medaļu, mēnesī saņem 200 latu, sudraba medaļas ieguvēji 160 latu, bet bronzas ― 140. Tomēr ir sportisti, kuri nav guvuši lielus panākumus sportā, bet cieš no veselības problēmām ― tiem fonds cenšas kompensēt medicīnas un ārstniecības izdevumus. Par to, kuriem sportistiem pienākas pabalsts, lemj fonda valde, kas sastāv no astoņiem cilvēkiem, sacīja U.Semjonova. 

Vienlaikus fonda vadītāja uzsvēra, ka ir daudz bijušo sportistu, kas kļuvuši vientuļi, un viņi ļoti novērtē arī emocionālo atbalstu, kas tiek sniegts, pie viņiem aizbraucot ciemos, palīdzot sagādāt pārtikas produktus vai pavadot pie ārsta. Apakškomisijas vadītājs Ivans Klementjevs rosināja labdarībā iesaistīt arī citus bijušos sportistus, kas arī saņem fonda pabalstu, bet spēj palīdzēt citiem. 

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes lietu departamenta vadītāja Ulrika Auniņa informēja deputātus, ka notiek darbs pie fonda nolikuma papildināšanas, lai noteiktu skaidrus kritērijus, kam pabalsts pienākas, un ikvienam būtu pieejama informācija par tā saņemšanas kārtību. U.Auniņa pauda, ka jābūt publiski pieejamai informācijai par cilvēkiem, kas gaida rindā uz šo pabalstu, uz kā pamata varētu rēķināt fondam papildus nepieciešamo finansējumu ― lai visi, kam tas pienākas, pabalstu varētu saņemt, negaidot rindā. Pret ierosinājumu publiskot pabalsta pretendentu sarakstu iebilda fonda valdes priekšsēdētājas vietnieks Andris Vītols, jo tie ir sensitīvi dati, turklāt pretendēšana uz pabalstu ir katra sportista privāta lieta, un šādai informācijai būtu jāpaliek tikai fonda valdes rīcībā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi