Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Latvijas olimpiskās delegācijas tērpu dizaina konkursam - tikai viens pretendents

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izsludinātajā 2012.gada Londonas olimpisko spēļu Latvijas delegācijas parādes un atpūtas tērpu dizaina konkursā pieteikusies un tērpu skiču paraugus iesniegusi tikai viena Latvijas modes dizaina speciāliste - Ilze Mendziņa, kuru konkursa komisija atzina arī par galvenās balvas ieguvēju, informē LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis uzsvēra, ka Mendziņas iesniegtais komandas tērpu dizaina piedāvājums ir rūpīgi un ar izdomu izstrādāts. LOK gan bija cerējusi uz lielāku pašmāju modes speciālistu atsaucību. "Pēc ziemas olimpiskajām spēlēm Vankūverā, kur Latvijas delegācija iesoļoja Igaunijas modes mākslinieku izstrādātajos tērpos, izjutām Latvijas modes speciālistu gatavību un vēlmi daudz aktīvāk līdzdarboties Latvijas komandas tēla veidošanā," norādīja Fogelis, taču citu kandidātu uz olimpiešu apģērbšanu, lai tie svinīgi un skaisti saposti iesoļotu Londonas olimpiskajā stadionā, diemžēl nebija.

Ilzei Mendziņai otrdien plkst.14 LOK telpās pasniegs 500 latu naudas balvu par oriģinālo tērpu dizaina izstrādi. Interesenti varēs iepazīties ar skiču paraugiem un tikties ar dizaina autori un LOK prezidentu Aldoni Vrubļevski.

LOK pašmāju modes speciālistus piedalīties olimpiskās delegācijas parādes un atpūtas tērpu dizainu izstrādes konkursā aicināja maija sākumā. Konkursa dalībniekiem bija jāizstrādā mūsdienīga, atraktīva un labi atpazīstama Latvijas olimpiskās delegācijas tērpu kolekcija vasaras sezonai, kurā Latvijas sportisti, treneri, mediķi un delegācijas vadība ietu olimpisko spēļu atklāšanas parādē, nēsātu to no olimpiskajām sacensībām brīvajā laikā, kā arī dažādos reprezentatīvos pasākumos.

Dizains bija jāizstrādā gan sieviešu, gan vīriešu parādes un atpūtas tērpiem, kas būtu piemērots nēsāšanai vasarā Londonā (Lielbritānijā), kur klimatiskie apstākļi īpaši neatšķiras no Latvijas.

Iepriekšējo reizi LOK ar Latvijas apģērbu kompāniju sadarbojās 2004.gada olimpiādes spēlēs Atēnās. Tērpus olimpiešiem darināja Latvijas daiļamatnieku un tekstila uzņēmums SIA "Spektra" sadarbībā ar SIA "Etalons" un SIA "Elegants". Konkursā uzvarēja Latvijas apģērbu šūšanas kompānija "Spektra", kas mūsu sportistus nodrošināja ar parādes un brīvā laika apģērbu, kas tika darināts no lina.

XXX olimpiskās spēles Londonā notiks no 2012.gada 27.jūlija līdz 12.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Pietrūka kapteiņa

VEF Rīga piekāpjas izrāvienu cīņā Čempionu līgas spēlē.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi