Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas pārim uzvara Pasaules kausa izaicinājuma sacensībās Rising Stars Latīņamerikas dejās

Piektdien Ķīpsalā notikušajās Pasaules kausa izaicinājuma sacensībās Rising Stars jeb uzlecošo zvaigžņu kategorijā Latīņamerikas (LA) dejās uzvaru izcīnīja Latvijas pāris no Rīgas Karls Aņiščenko un Daiana Nikona, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

15. decembrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā sākās pasaulē populārais sporta deju festivāls “Baltic Grand Prix 2023”. Pirmā sacensību diena prestižajā sporta deju festivālā izvērtās ļoti sekmīga, jo Latvijas pāri vairākās grupās guva panākumus, tajā skaitā arī izcīnot uzvaras.

Daudzus gadus zem Kanādas karoga startējušie, bet no gada vidus Latviju pārstāvošie Karls Aņiščenko un Daiana Nikona ieguva pirmās vietas visās piecās LA dejās un svinēja uzvaru. Pasaules čempionātos trīsdesmitniekā tikušie Aņiščenko un Nikona bija vienīgie no Latvijas, kuriem izdevās sasniegt ceturto kārtu jeb fināla sešinieku 25 pāru konkurencē.

Otro vietu ieguva lietuvieši Ritis Dzemida un Akvile Navadničite, bet godalgoto trijnieku noslēdza itāļi Mikele un Johanna Musela, kuri pirms diviem gadiem dejoja finālā pasaules čempionātā U21 un arī jauniešiem LA dejās. Ceturto vietu ieguva Latvijas dejotāji Leonards Petkevičs un Rebeka Čerepanova, kuri pārstāv Azerbaidžānu.

Pirmajā dienā “Baltic Grand Prix” norisinājās arī gada noslēdzošais posms DSE (Dance Sport Europe) Grand Prix junioriem un bērniem. Junioru II (14-15 g.) grupā Latvijai uzvaras abās programmās. Par to parūpējās Ivo Buliņš un Viktorija Smoļina Standartdejās (ST) un Kristiāns Kalvāns un Debora Čerepanova LA dejās, esot tuvu trijniekam arī ST dejās. Trešo godalgu mūsu valstij šajā grupā nopelnīja Roberts Meikšāns/Alise Volkova, kuriem otrā vieta.

Junioriem I (12-13 g.) vislabāk no Latvijas pāriem nostartēja Edvards Zeiza un Paula Linde, iekļūstot trijniekā abās deju programmās. ST dejās Zeiza ar Lindi izcīnīja otro vietu, bet LA dejās ieņēma trešo vietu, kaut arī viņiem bija vienāds punktu skaits ar otro vietu ieguvušajiem austriešiem. Trijnieku ST dejās noslēdza Arsēnijs Lačinovs un Karolina Oševerova-Alenoviča. Abās programmās uzvarēja lietuvieši. Bērnu grupā identisks rezultāts kā Zeizam ar Lindi, proti, otrā vieta ST dejās un trešā vieta LA dejās, bija Markusam Kalniņam un Džesikai Morderei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi