Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas šāvēji izcīna sudraba medaļu Eiropas čempionāta komandu sacensībās

Latvijas šāvēji Lauris Strautmanis, Emīls Vasermanis un Gvido Cvetkovs svētdien Norvēģijā izcīnīja sudraba medaļu Eiropas čempionātā desmit metru distancē.

Sacensībās ar pneimatisko pistoli kvalifikācijas pirmajā kārtā, katram šāvējam izpildot trīs sērijas, Latvija ar 853 punktiem bija astotajā pozīcijā 11 komandu konkurencē. Otrajā kārtā, kur katram šāvējam bija jāpiedalās divās sērijās, latvieši ar 577 punktiem bija otrie, par četriem punktiem piekāpdamies sporta šaušanas lielvalsts Itālijas pārstāvjiem.

Tādējādi Latvijas šāvēji finālā cīnījās par zelta medaļu ar Itāliju, bet bronzas duelī savā starpā tikās Vācija ar Turciju.

Finālcīņā šaušanā uz precizitāti, kur uzvarētājiem jāsasniedz 16 punkti, par katru uzvarēto dueli iegūstot divus punktus, Latvija ar 9-17 piekāpās Itālijai, kuras sastāvā kopā ar 2012.gada olimpisko vicečempionu Luku Teskoni bija Paolo Monna un Alesio Torraki.

Latvieši uzvarēja pirmās divas sērijas un izvirzījās vadībā ar 4-0, bet nākamās četras uzvarēja itāļi, ceturtajā būdami pārkāpi par 0,1 punkta tiesu. Sestajā sērijā bija iespēja izlīdzināt rezultātu, bet liela kļūda maksāja vēl divus punktus. Tomēr nākamajā sērijā visi trīs latvieši katrs guva vairāk par desmit punktiem un panāca 6-8, bet astotajā sērijā bija pirmais neizšķirts finālā (7-9).

Devītajā sērijā itāļi iekrāja par 0,2 punktiem vairāk un desmitajā guva par 0,1 punktu vairāk, panākot lielāku pārsvaru - 13-7. Itāļi uzvarēja arī 11.sērijā un viņiem pietika ar neizšķirtu, bet nākamajā Latvija divus punktus atguva (9-15). 13.sēriju atkal uzvarēja Itālijas sportisti, kuri ar 0,2 punktu pārsvaru nodrošināja uzvaru ar 17-9.

Bronzas medaļu izcīnīja Vācijas trijotne, kas ar 17-9 pārspēja Turciju.

Jau ziņots, ka Daniels Vilciņš pirms nedēļas junioru čempionātā izcīnīja bronzas medaļu sacensībās desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi