Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvijas sieviešu florbola izlase ar graujošu uzvaru pār Ukrainu sāk pasaules čempionāta kvalifikāciju

Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Spānijas galvaspilsētā Madridē trešdien ar rezultātu 31:1 (11:0, 8:0, 12:1) sagrāva Ukrainu.

Latvijas izlasē ar pieciem gūtiem vārtiem izcēlās 14 gadus vecā valstsvienības debitante Anna Ankudinova, četri precīzi metieni Gunitai Kārkliņai, hat-trick savā kontā ierakstīja Lība Daija Mikova, bet pa diviem vārtiem iemeta Zeltīta Bankava, Līga Garklāva, Diāna Isjomina, Elīza Elizabete Bērziņa, Inga Amatere, Evita Rudzīte un Santa Torstere. Savukārt pa vienai bumbiņai pretinieču vārtos ieraidīja Madara Adamane, Laura Gaugere, Paula Egle, Ieva Ločmele un Linda Līce.

Lauma Višņevska Latvijas izlases vārtos atvairīja visas deviņas pretinieču mestās bumbiņas, bet vienīgais precīzais metiens Ukrainai izdevās, kad valstsvienības vārtu sargāja Kristīne Kirilova.

Zīmīgi, ka Ukrainai šajā spēlē bija pieteiktas desmit laukuma spēlētājas un divas vārtsardzes, līdz ar to ukrainietēm nācās spēlēt ar divām maiņām.

Latvijas valstsvienībai pietrūka tikai divas minūtes, lai izcīnītu "sauso" uzvaru. Goda vārtus Ukrainas izlases labā guva Jeļizaveta Holovčenko.

Latvijas izlase, kam pašlaik pieder planētas piektās spēcīgākās valstsvienības gods, turnīra turpinājumā florbolistes spēkosies arī ar mājinieci Spāniju, Čehiju un Ungāriju.

Pirms šī turnīra sākuma izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs norādīja, ka komanda spēlēs agresīva uzbrukuma florbolu, bet konkrēts mērķis jeb izcīnītā vieta nav izvirzīta.

Latvijas valstsvienība šim turnīram gatavojās, aizvadot vairākas treniņnometnes Kocēnos, turklāt aizvadīja vairākas pārbaudes spēles arī Somijā.

Latvijas florbola izlase šajā turnīrā piedalās ar četrām ārzemēs spēlējošām florbolistēm - vārtsardzi Laumu Višņevsku, aizsardzi Evelīnu Garbari (abas - Bernes-Burgdorfas Wizards, Šveice), kā arī uzbrucējām Līgu Garklāvu (Oslo Grei, Norvēģija) un Diānu Isjominu (Oslo "Sveiva", Norvēģija). Šīs florbolistes komandai pievienojās tikai Madridē, tāpēc pirms tam aizvadītajās treniņnometnēs viņas piedalīties nevarēja.

Kopumā Latvijas izlases sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 11 uzbrucējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi